
Önce yukaridaki simgelerden
''avlan'' simgesine tıklamanız ardından açılan sayfada saldırmak istediğiniz yaratığa farenizi
sürükleyip 2 kez tıklamak. Avlanmak ile ilgili detaylı bir yazı kütüphanemizde mevcuttur.
Yazıya gitmek için BURAYA tıklayın
Savaşınızı seçtikten önünüzde görüntülenen savaş ekranını göreceksiniz.

Karakteriniz solda ve rakibiniz sağda gösterilir. Ekranın ortasındaki daire üç kılıç gösterir. Kılıçlardan birine tıklayarak üç darbeden birini seçeceksiniz: Kafaya, vücuda veya bacaklara vuruş. Ayrıca, düşmanınızın darbelerinin gücünü yarıya indirerek blok pozisyonunu da alabilirsiniz, ancak bu aynı zamanda kendi darbelerinizin gücünü de yarıya indirir. Savaş ekranında ayrıca efekt ve vuruş animasyonları gibi vuruş sesleri de vardır. Bunu savaş ekranında sol en altta bulunon ses ayarından tamamen kapatılır kısabilir veya açabilirsiniz. Ayrıca toplu bir savaşta her zaman karşınızda rakip olmayabilir. Bir rakip beklerken aşağıdaki resmi göreceksiniz:
Not: Savaş sisteminde 3 kez vurmazsanız 4. vuruşta sistem otomatik kendisi vuruş yapacaktır.

Savaştan sonra, -SOLDAN SAĞA DOĞRU- kazanılan tecrübe ve onur, verilen hasarı ve iyileştirilen hayatı ve savaşta her oyuncunun yaptığı öldürme sayısı ve savaş sonu ödülünün kimde kaldığını (kırmızı kese savaş sonunda lot sahibini gösterir) gösteren bir istatistik tablosu göreceksiniz.

Yaratıklarla dövüşmenin yanı sıra, rakip ırkın üyeleriyle de savaşabilirsiniz. Rakiple savaşmak size onur kazandırır. Onur ise rütbe kazandırır. Rütbe ile mavi renk daha kaliteli zırhlar ve nadir nesneler alabilirsiniz.
Pusula

Feo Dünyasında yeniyseniz aradığınız NPC'yi , aradığınız yaratığı bulmak vb. konular zor gelebilir. Ancak unutmayın bölgeler-yaratıklar-kaynaklar-NPC'leri gösteren bir pusula mevcut. Kullanımını gösteren ayrı bir konumuz mevcut. Pusula Kullanımı konusu için
BURAYA tıklayın.
Kırmızı, Yeşil, Sarı ve Mavi: Durum Çubukları
Ekranın sol üst köşesinde adınızın altında dört durum çubuğu göreceksiniz.

En üstteki yeşil bar sizin tecrübe oranınızı gösterir o bar dolduğunda level atlarsınız. Altındaki sarı bar sizin onur oranınızı gösterir o bar dolduğunda rütbe atlarsınız. Altındaki kırmızı-lacivert yanyana duran barlar Hayat seviyesi ve 11. seviyede yeni açılacak olan büyü vuruş sistemi ile alakalı mana barıdır. En alttaki mavi bar ise 5. seviyede açılacak olan malikaneler ile ilgili enerji barıdır.
Chat-Sohbet
Oyun arayüzünün en önemli unsurlarından biri sohbet bölümüdür. Dragons War sohbeti, aldığınız bilgileri ve mesajları seçmenize ve filtrelemenize izin veren birkaç kanala bölünmüştür.

Aşağıda her kanalın açıklaması mevcuttur:
1. Genel sohbet kanalı: Bu kanal sizin o anki bölgenizde bulunan oyunculara genel bir mesaj atmanızı sağlar. Ama dikkat edin o an bulunduğunuz bölgedeki oyuncular görebilir. Burada oyuncular birbirleri ile sohbet ederler.
2. Sat-Al kanalı: Bu kanal tıpkı genel sohbet kanalı gibi sizin o anki bölgenizde bulunan oyunculara genel bir mesaj atmanızı sağlar. Ama burada oyundaki oyuncuların al-sat işlemleri paylaştıkları kanal olarak kullanılır.
3. Takım kanalı: Eğer bir takıma dahil olursanız takımızdaki tüm oyunculara mesaj atmak için bu kanalı kullanabilirsiniz.
4. Hanlık kanalı: Bir hanlığa dahil olursanız hanlığınızdaki tüm oyunculara mesaj atmak için bu kanalı kullanabilirsiniz.
Bu kanallar tek tek özel yazmak çok zor olacağı için dizayn edilmiştir. Örneğin 50 kişinin bulunduğu bir hanlığa 'merhaba' yazmak için tek tek nickleri ile birlikte özel mesaj atmak zor olacaktır. Oyunca sohbet çok önemlidir ancak kurallar mevcuttur. Lütfen sohbet kurallarına dikkat ediniz.
Sohbet kuralları için BURAYA tıklayın.
Ayrıca bir oyuncuya özel bir mesaj atmak isteyebilirsiniz. Özel mesaj sizin o an sohbete eklediğiniz oyuncu/oyuncular ile sınırlıdır. Özel bir mesaj atmanında kısayolları vardır. Örneğin bölgedeki bir oyuncuya sohbetten özel mesaj atmak için oyuncunun yanındaki ok butonuna tıklayın otomatik olarak chate prv[nick] olarak yansıyacaktır. Aşağıda resimlerden görebilirsiniz.


Bu buton her zaman otomatik olarak chate nicki ve prv yapısını yansıtır. prv etiketi özel mesaj için kullanılır. to etiketi genel mesaj için kullanılır.Örnekler ile açıklayacak olursak:
prv[smaug] selam (Bu mesaj smaug adlı oyuncuya selam yazılı özel bir mesaj atacaktır)
to[smaug] selam (Bu mesaj o an sizde seçili olan kanalda smaug adlı oyuncuya selam yazılı bir mesaj gönderecektir. Örneğin sohbet panelinde genel sohbetteyseniz bu mesaj genel sohbet kanalına genel bir mesaj olarak gidecektir o an bölgede bulunan her oyuncu görecektir)