19-05-2017, Saat: 15:25
(19-05-2017, Saat: 15:07)SoloUsta Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Mustafa Kemal'in 9. Ordu müfettişi olarak gittiği Samsun'da Kurtuluş mücadelesini başlatmış olması. Onun Oraya gönderilişinin mutlak anlamda bir gayeyi hikmeti olmasındandır. Gitmeden evvel Samsun ve diğer tamim ve genelge yayınladığı yerlere toplanma emirleri bizzat Padişahın emri ve yetkisi dahilinde verilmekte yoksa henüz daha görev ve rütbe olarak tamamen henüz halka mal olmamış Mustafa Kemal'in İnsanları bir araya getirip bir yerde toplamaya muktedir olmaya ne gücü, ne sözü ve ne de yetkisi vardır. Mustafa Kemal'in İttihatçı cemiyetlere taraftar herhangi bir faaliyeti olmamasından dolayı zamanın Genel Kurmay Başkanı'nın ve Harbiye Nazırı (savunma bakanı)'nın Mustafa Kemal'in Samsun'a gitmesi için bürokratik işleri çok süratli bir biçimde halletmesi, bizzat padişahın kendi malvarlığından yolluğunun karşılanması ile yola çıkabilmiştir. Gittiği her yerde hem halk, hem din adamları, hem de devletin yerel yönetimindeki idare heyetleri tarafından görmüş olduğu teveccühün asıl sebebi elinde Padişah emri taşımasıdır....
Araştıralım Öğrenelim Lütfen... Milletimiz tek adamın eliyle değil, birlik ve beraberliğiyle, güven ve itimat ile en önemlisi ise MÜSLÜMAN VATANI, MÜSLÜMAN OLMAYAN GAYRİ MÜSLİMLERE TESLİM ETMEME bilinciyle,devletimizi düşmanın elinden kurtarmıştır. Mustafa Kemal kendisine verilen yetkilerle benim dedeme kumandanlık etmiştir evet ama benim dedem de canını vermiştir. En az Mustafa Kemal kadar KAHRAMANDIR...
hadi oradan senin padişahın ingilizlere memleketi peşkeş çekerken Atatürk bu vatan için kurtuluş düşünüyordu. bana burada müslümanlık masalları yapma Türksen Türksün dinini ötede yaşayacaksın...
Aç oku nutuk'u bak bakalım ATAM o günler için ne yazmış. Senin padişahın harem de cariyelerin birinden birine atlarken bak bakalım neler olmuş. Atatürk'e laf etmeden önce ağzını yıka da konuş. Burada sizin dini bayramlarınız da kutlandı gelipte hiçbirin de bir laf etmedim. arap'ın bayramını kutladınız gelipte burada TÜRK'ÜN BAYRAMINA LAF EDEMEZSİNİZ. ATATÜRK OLMASA O CAHİL HALKIN BİR HALT YİYECEEĞİ YOKTU SENİN DİN ADAMLARIN İNGİLİZLERİ YALARKEN ATATÜRK GİBİ İSMET PAŞA GİBİ ADAMLAR KURTARDI BU DEVLETİ.
MY PRECIOUSSSS!