(29-12-2018, Saat: 15:55)InFeRNaL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selam, benzer bir konu gündemdeyken bende bu konu hakkında fikrimi belirtmek istiyorum. Taraf olarak göstermemeleri için o konu altından yazmak istemedim.
11. seviye açıldığında daha önce büyücü seviyeleri deneyimlemiş oyuncuların yüzük faktörünün kıymetini biliyor olması büyük bir avantaj idi, ancak bunu bilmeyen çok oyuncu vardı ve ilk zamanlar çok ciddi sorunlar yaşadılar. Bu sebepten oyuna ara veren oyuncular olduğuna da şahit olduk. Akrepler Kralı instancesinden uzun bir süre mavi yüzük elde etmek mümkün değildi, bunu daha sonra adminler düzenledi. Ancak bu süreçte ve akabinde alternatif seçenekler "Haftalık kesilen Kemikten Ejderha" ve "İblis bilimcilerinin saldırı olayı" idi. İblis bilimci olayında aktiflik gösterecek kadar niteliğe-niceliğe sahip olmayan bir insan ırkı vardı (hâla öyle ama neyse), Kemikten Ejderha için takımlar oluşturuldu. Şuan kesilen ejderhalara baktığımızda hâla aynı kişilerin bu takımlarda yer alması, sistemin sürekli belirli kişileri beslediğini apaçık ortaya koymakta.
Eşit şekilde kesilmesi için bir oluşum meydana geldi ve bu sistemi koordine edecek biri belirlendi. Ancak bu sistemin ne kadar sağlıklı ilerlemediğinin en büyük kanıtlarından biri 2-3 hanlığın bu sisteme itiraz etmesi ve dolayısıyla çıkar sağlayan oyuncularla-hanlıklarıyla karşı karşıya gelmeleri nedeniyle ciddi kayıplar verdiler. Bu hanlıklar o zamanki ekiplerini tamamen kaybetmiş durumda şuan. Bu savaş veren hanlıkların hatası varmıdır ? vardır illaki ancak bu ortadaki gerçeği değiştirmez. Egosu olduğunu iddia ettiğiniz kişilerin bu savaşı kaybedeceklerini bilerek başlatmaları pek mantıklı değil.
Savaşlar neticesinde çok fazla oyuncunun oyundan soğuduğuna şahit oldum, bıraktırmaya çalıştırdıkları oyuncular da oldu. (bunu yapamadıkları inatçı arkadaşlarımız da var). Özetle kurulan menfaat çarkı çok kişinin emeğinin gölgesinde işlemeye devam etti. Kurulan sistemin bu amaçla kurulmadığını ancak zamanla bu yönde değiştirildiğini düşünüyorum, ancak bu sistemin bu şekilde gitmeyeceğinden de çoğu oyuncu hemfikir. Çok fazla rahatsız olup, bunu açıklamaktan çekinen arkadaşımız var.
Bu konuda bir düzenlemenin "zorunluluk" haline geldiğini sizinde görmeniz gerekiyor. Bu konuda herkesin faydalanabileceği bir sistem kurulmadığı sürece, düzenli olarak meydana gelen bu etkinliğe daha önce katılmak istememe fikrimi değiştireceğimi bilmenizi isterim. En çok hasar veren takımın lotu kazanacaktır. Oluşturacağım takımda herhangi bir onur kısıtlaması olmayacak ve gerçekten ihtiyacı olan oyunculara yüzük verilecek. Aynı zamanda alınan naaşların, katılan oyuncunun hanlık liderinin yönlendirmesi ile ihtiyacı olan hanlık üyesine temin edilmesi sağlanacak. Daha ne gibi detaylar yapılır bilmiyorum, umarım buna gerek kalmadan kendinize çeki düzen vermeyi düşünmeye başlarsınız. Aksi durumda "diğer tüm oyunculara koyduğunuz ambargo" sizin için geçerli olacaktır.
Amacımız ırkın gelişimi ise neden haftada bir oyuna giren oyuncular düzenli olarak bu olayda baş gösteriyor ?
Neden yapılan baskınlara hep belli başlı kişiler katılıp, sınırlı sayıda kişi "yüzük almamasına rağmen" savunma yapıyor ?
Özellikle vurguluyorum.... "Neden ejder takımındaki hanlıklar as-diğer olarak ayrılıyor, 11. seviye oyuncuların as hanlıklara ve hatta sistemi oluşturan-koordine eden oyuncuların bulunduğu hanlığa katılmak zorunda bırakılıyor ?" Oyuncuların gelişmek istemesi halinde neden böyle koşullar ile karşı karşıya kaldığının cevabını vermek çok zor değil, herkesin hemfikir olduğu bir sistem olmasını diliyorum.
Daha fazla tanıdığım-tanımadığım oyuncunun şu saçma sebepten oyuna ara vermesini-bırakmasını istemiyorum.
İyi oyunlar.
Öncelikle yazınızda katıldığım yerler var katılmadığım yerler var bu ejder mevzusu çok uzadı

şimdi şöyle ejder 3 günde bir çıkmakta ve 2500+ dja onuru olanlara maalesef yeni instanceler gelmediği için ancak ejder ve akrep onur vermekte ve sadece 2800+ onuru ejder vermektedir. Bu sebepten biz dja onuru yüksek oyuncular için ejder çok önemlidir hem naaş olsun hem onur olsun. Biz isterdik ki sistem yine aynı ilerlesin her takımda 4 kişinin dja onuru en az 2400 falan üzeri olsun 1 kişiye de yüzük verelim geçelim. (Olayın üzerinden çok kısa geçicem 3 gün önce kesenler 3 gün sonra yine kesmek istediler bu sebepten olaylar oldu) .Bazı oyuncular da bir sürü yüzük falan var mıdır bilmem de ben de yok

Bugün yapılan olay hoş değil savaşa girip lotu çalsalar kimse kimseye bir şey demeyecekti ki han kanalında da söylendi bunlar lot almak elimizden sıkıntı değildi veya ölmekte sıkıntı değildi benim kişisel olarak bu olaylarda sinirlendiğim konu düşük seviyeli ve yeterli bilgiye sahip olmayan oyuncuları kandırıp savaşa sokup öldürtmeleriydi. Bu onlara değil kimseye yakışmayan bir davranıştı bu sebepten kınıyorum.
3 gün sonra biz tekrar ejder keseceğiz açık açık belirtelim gelip özür dilenir bizim de djamız bu bu denir beraber keselim bir şekilde orta yol bulalım denilir gelinir konuşulur. Aksi takdirde ortaya yazı tura atılır kim vurursa lot onda kalır ya da bugün yapıldığı gibi ölünür ama bu sefer ölmek için gelecek insan kandıramayacaklarını bilmeleri gerekir.
Biz 3 gün sonra yine aktif bir oyuncumuza ve yüzüğü olmayan bir oyuncumuza yüzük vereceğiz ve dja onurumuzu alacağız naaşımızı civa ile takaslayacağız. He olmadı hasar veremedik mi kader deriz 3 gün sonraya bakarız. Bu yapılandan dolayı özür dilenmediği sürece de tavrımız sabittir uzlaşma yoluna gitmeyeceğiz.
MY PRECIOUSSSS!