16-12-2017, Saat: 05:54
(16-12-2017, Saat: 03:59)Zekai Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Daha önce sunak efektlerinden kaynaklı haksız kazançlar oldu ve bu konuda çok bug şikayetleri geldi, çoğunuz hatırlarsınız. Efektin kullanımında şöyle bir kıstas bulunmaktadır eğer efekti atan kişinin canı efekti alan kişinin canından küçükse verdiği zarar efekti atan kişinin canına göre hesaplanır. Ki böyle olması gerekir ki; sizin kendinizden çok yüksek güçteki yaratıklar diğer türlü karşınızda maymun olur. Bu konu ile ilgili çalışma yapıldı fakat teknik sebeplerden dolayı bug tamamen kapatılamadı yada yeni bir bug ortaya çıktı. Bazı oyuncuların bu bugdan faydalanarak haksız kazanç elde ettiklerini hakkında şikayet geldi ki daha önce de bu şikayetler gelmişti fakat konu geçen olayda nasıl bir bug kullanıldığına dair net bir bilgi yoktu. Bu günkü olayda şikayetler tekrarlandı oyuncuların kendilerine morok saldırtarak efekte oluşan bugu kullandıklarını gördük. Biz de gerekli işlemleri yaptık elde edilen haksız kazançlara el konuldu ve bu ve benzer konularda daha önceden de ceza almış oyunculara gerekli cezai işlem uygulandı. Daha önce bu ve benzer konularda ceza almamış oyunculara ise uyarı cezası verildi. Burada bazı arkadaşların bize karşı yapmış oldukları eylem psikoloji eğitimi almış olanlar yada bu konuda meraklı olan kişilerin de bileceği gibi savunma mekanizması olarak gelişen "Bastırma (Unutma)" eylemidir. Normalde bu tarz eylemleri görmezden gelmeye çalışsakda olayın rehaveti nedeniyle bu açıklamaları yapmak zorunda hissediyorum kendimi.
Ekin den elçiye zeval olmaz
9 Eylül 1947’de Amerika’da Mark II adı verilen askeri bir bilgisayar durup dururken bozulur. Mark II, bir oda büyüklüğünde, birçok elektronik parçadan oluşan ve amacı sadece matematik işlemleri yapmak için tasarlanmış bir bilgisayardır. Uzun araştırmalar sonunda teknisyenler sonunda bozukluğun sebebini bulur. Devreler arsında sıkışıp kalan, kendisi ile devreleri de kömüre döndüren bir böcek. Böcek alınıp gerekli tadilat yapılınca Mark II sorunsuz çalışmaya başlar. Mark II den sorumlu asker Grece Murray Hopper, bilgisayarın günlük raporunu tuttuğu defter böceği yapıştırarak “First actual case of bug being found” (Böceğin ilk vaası bulunmuştur.) Bug ismi buradan gelir
Kısaca bir genel kültür bilgisi aktarayım dedim.
Bug’lar donanım kaynaklı ve yazılım kaynaklı olmak üzere 2 ye ayrılır. Donanım kaynaklı olan bug’lar güncelleme veya ürün değiştirilerek çözülür.
Yazılımdan kaynaklı bug’lar yazılımın üretlldiği sırada yazılımcılar tarafından gözden kaçırılması veya yazılımcının eksik işlem yapmasından kaynaklanır. Bu süreçte programda donma veya yanlış işlem yapma gibi hatalar meydana gelir. Böyle durumlarda yazılımcının güncelleme yapması ile hata çözümlenir.
Şimdi gelelim bizim konuya. Bu bug’dur demekle bug olmaz. Karşında bir yaratık veya bir karakter var ve ölüler efekti olan zinciri atıyor. Zincirin doğası gereği efekti yiyen kişi veya yaratıktan doğası gereği hp eksilmesi olacaktır. Bu efekt ilk geldiğinde hatalı dediler ve güncelleme yaptılar. Bu güncelleme ile efekt düzeltilme gerekiyor. Zinciri attıktan sonra kişi veya yaratığın karşısında bir karakter yoksa bu efekt çalışması gerektiğinden bir noktayı baz alması gerekmektedir. Bu baz alması gereken noktada yazılım sırasında belirtilmektedir. Yazılım kendi kafasından bir referans noktası alamaz. Bu noktada bunun bir hata olduğu öne sürülemez. Burada savaşlar da herkesin kullandığı ve SexeS arkadaşımızın belirttiği konu gündeme geliyor ve şu an neredeyse bu efektti atan ve yiyen bütün oyuncuların ban yemesi gerekmektedir. Tabikii böyle bir şey olmayacağı için sadece aslında olayın bir hata olmadığı yazılımın çalışması gerektiği gibi çalıştığı görülmektedir. Bunun neden bug denildiğini ben cidden anlamıyorum ve artık anlamaya da çalışmıyorum.
Sevgili Burber Arkadaşım korkundan magişin kapısnın önünden geçemezsin ama magiş kesen kişilere laf atmayı pek bi güzel becerirsin. Keşke biz keserken geleydin sana anlataydık nasıl kestiğimizi magiş te senin anlattığın olay gerçekleşme imkanı yoktur. Magişi yer altı zehirleri ile 1-1.5 saate kesiyoruz ve sen bilmezsin ama 2-2.5 saat ailemizden işimizden gücümüzden fedakarlık yaparak bütün kaleyi kesiyoruz. Yaratık hayranı almışız almamışız çok önemli değil 11 lvl açılınca daha da kolay alınır bizim yaptığımız bug olmadığından kestik. Yönetim bug diyorsa bug dur emir demiri keser bu saaten sonra bir anlam ifade etmiyor. Yukarıda anlatmaya çalıştım doğrudur yanlıştır. Bilgisayar yazılımı yorum ile yürütülemez. Bir dil vardır ve tektir. Yaratık boşta ise bir referans noktası belirtirisin belirtmemişsen çalışmaz veya hatalı çalışır yaratık tan veya karakterden azalma olmasa o zaman bug olur.
Sevgili Asin Arkadaşım aylarca hızlandırma programları ile ilgili sayısız ticket attım. Savaşta taş derinin verdiği düz vuruşta 1-2 sn baymada adamın nasıl blok açıp 2 kere vurduğu ve nasıl blok kapattığını vb gibi konuları defalarca yazdım sonuç 1.5 yıllık oyunda son 1.5 ay kullananlar ceza aldı onu kullananların onurları düştü mü veya onların kazandırdıkları savaşlarda sizlerin veya bizlerin onurları düştü mü. Konuşuyorsun ama anlamı olmadan konuşuyorsun. Bence düşmesi lazım sen malum arkadaşların sayesinde kazandığın savaşların onurlarını alsalar ne diyeceksin merak ediyorum. Bence herkesten alınmalı nasıl yapacaklar olmayan hataya bug diyenler ona da bir kılıf uydururlar.
1.5 ay öncesinde kimler kullandı kimler kullanmadı bilemem ama şunu biliyorum Kabus un kullanmaya başlaması 1 ay 3 gün ban yediği tarihten öncesi ki kendisi bizim şikayetlerimizden böyle bir program olduğunu öğrendi ve kendisine de kullanmaması gerektiği ilettim. Kendisine sorup teyit edersin. Peki oyun başından beri kullananlar haksız onur kasanlar.
Bu oyun magron – insan diye değil bizim bir olmamız ile oynanıyor. Ben olmazsam sen ne işe yararsın sen olmazsam ben ne işe yararım. Yaratık Avcıları hayran madalyonu bugün olmasa yarin olacak ama bu bir bug değildir. Amerika’yı yeniden keşfetmiş gibi sevinmemin anlamı yok.
Saygılar sunuyorum sevenlerim ve sevmediklerim sizlerle oynamak bir zevkti. Hayatınızdaki her platforma da başarılı olmanız dileği ile….. Sağlıcakla Kalın.