![]() |
Kristal mağarası nedir ? Taktikler nelerdir ? - Baskı Önizleme +- Dragons War Forum (https://dwar.gen.tr/forum) +-- Forum: Oyun Hakkında (https://dwar.gen.tr/forum/forumdisplay.php?fid=9) +--- Forum: Kılavuz (https://dwar.gen.tr/forum/forumdisplay.php?fid=10) +---- Forum: Magron Genel (https://dwar.gen.tr/forum/forumdisplay.php?fid=12) +---- Konu Başlığı: Kristal mağarası nedir ? Taktikler nelerdir ? (/showthread.php?tid=9554) |
Kristal mağarası nedir ? Taktikler nelerdir ? - kral20 - 14-08-2018 Hepinize merhaba arkadaşlar Bu konuda Kristal mağarası nedir ? nasıl oynanır ? taktikleri nelerdir ? gibi konulara değineceğim. ![]() Kristal mağarasına 9 magron 9 insan olmak üzere 18 kişi ile girilir. 2 ırk arasındaki oyuncu sayısı farkı 5 olursa mağara otomatik olarak sonlandırılacaktır. Bu size mağaradayken chat ekranından bildirilir 10 dakika içinde mağaranın sonlandırılacağı ve hangi taraf puanda öndeyse o taraf kazandı sayılacaktır.Mağaraya girdikten sonra çıkış yapmakta size onur kaybettirecektir.Unutmayın J Amaç takımınız olarak 500 puanlık kristal toplamak veya 120 dakika da puan olarak üstün olmak çünkü en fazla 120 dakika zamanınız var. Kırmızı kristaller 3 puan mavi ve yeşil kristaller 2 puan getirir. Bu kristalleri haritada görüldüğü üzere kristal kamplarında avlan ekranından toplayıp sonrasında kampınıza ölmeden getirip hangi renk kristal ise o vagona bırakmanız gerekiyor takımınızın puan alabilmesi için. Eğer bir savaşta ölürseniz çantanızdaki kristaller kaybolacaktır. ‘Onur’ Bu oyunda çok önemli bir yere sahiptir. Siz her ne kadar level alırsanız alın siz her ne kadar madalyon alırsanız alın onurunuz olmazsa eksiksiniz demektir. Onur neden önemlidir konusunu ilerleyen bir zamanda örneklerle açıklamaya çalışacağım. Öncelikle kırmızı daire içindeki bölgelerde yani her kristal kampı önünde alınabilecek efektler var. ![]() Kırmızı kristal kampı önünden alabileceğiniz efekt ' dev gücü ' , ![]() Mavi ve Yeşil kristal kampı önünden alabileceğiniz efekt ise 'yıldırım hızı' dır. ![]() Evet şimdi az çok kristal mağarasında görevin ne olduğunu anladık. Şimdi taktiklere değinmek istiyorum: 1-Öncelikle kırmızı kristal 3 puan olduğu için orayı savunmak ve ele geçirmek çok önemlidir. 9 kişilik bir takım kurup girdiğinizi varsayalım. Bu takımda 4 kişi toplayıcı (çantası boş) 5 kişi de savunmacı olacak şekilde efekt morok vs ayarlamış kişiler olması daha faydalı olacaktır. Çünkü çanta doluyken kristal toplanmaz siz ne kadar sağlam olursanız olun puan koyamadıktan sonra mağarayı kaybedersiniz. 2- Sadece 1 kamp bölgesinde hakimiyet önemli değildir. Örnek veriyorum 4 kişi kırmızı kristal topluyorsunuz ancak karşı ırktaki oyuncular da 2 kişi yeşilde 2 kişi mavi kamplarda kristal topluyorlar siz 4 kişi 1 alandan kristal topladığınız için avlan alanındaki kristal sayısı size yetmeyecektir. Bitecek yeniden çıkacak buda size vakit kaybettirecektir. Ancak karşı ırktaki oyuncular yeşil ve maviden ikişer kişi puan toplarken öne geçme ihtimalleri çok yüksektir. Onun için 3 kampta da adamlarınız olması galibiyet açısından faydalı olacaktır. 3- Muhakkak takımınızda 1 lider olmalı kristal mağarasını oynamayı üst düzey bilen aynı anda hem haritayı hem ekranı hem diğer takım oyuncularını kontrol etmeyi becerebilecek gerektiğinde doğru strateji ile size oyunu kazandıracak 1 lider. Diğer 8 kişi de onun dediklerini yapmak zorundadır.Unutmayın 1 kristal size zafer getirebilir. 4- Muhakkak instance kanalı chatinde sürekli bildirim yapmak zorundasınız örneğin ‘ çantam doldu ben kristalleri bırakmaya gidiyorum’ gibi. Eğer konuşmazsanız mağarayı kaybetme ihtimaliniz artar. 5- Takımınızda en az 1 tane ağırsıklet seti giymiş olan karakter bulundurmanız çok faydalı olacaktır. Çünkü karşı ırkta çok güçlü bir oyuncu var ise ağırsıklet seti giymiş oyuncu ona saldırı başlatıp onu dövüşte oyalaması takımınız için çok faydalı olacaktır. 6- Eğer bir kişi size saldırı başlatmış ancak siz onu kesemeyeceksiniz. Bu durumda yanınızda takım arkadaşınız kristal topluyorken hızlıca ölüp gelmek yerine zamana oynayıp takım arkadaşınızın biraz daha kristal toplamasına olanak tanımak daha iyi olacaktır ve ölmeden önce de 4. Madde de söylediğim gibi chati kullanmanız daha faydalı olacaktır. Kılıcınız keskin onurunuz bol olsun ! Arkadaşlar ilk çalışmam henüz. Umarım yeni oyunculara kristal mağarasını fazla bilgisi olmayan oyunculara faydalı olacak bir konudur eksikler varsa yorumlarda belirtin ki hep birlikte bildiklerimizi bilmeyenlere öğretelim. İyi oyunlar ! Cvp: Kristal mağarası nedir ? Taktikler nelerdir ? - vitaedi obcento - 14-08-2018 Güzel olmuş tebrik ederim. Bir eklemede ben yapayım. Dövüşte olan herhangi birisi size söylemedikçe dövüşlerine katılmayın. Süre yapar , mağaranız ziyan olur. İyi oyunlar ![]() Cvp: Kristal mağarası nedir ? Taktikler nelerdir ? - kral20 - 14-08-2018 (14-08-2018, Saat: 06:30)vitaedi obcento Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Güzel olmuş tebrik ederim. Bir eklemede ben yapayım. Dövüşte olan herhangi birisi size söylemedikçe dövüşlerine katılmayın. Süre yapar , mağaranız ziyan olur. İyi oyunlar Teşekkür ederim. Evet çok önemli bir konuyu unutmuşum. Böyle konular açıp böyle yorumlar yaparak yeni oyunculara bir faydamız dokunur en azından size de iyi oyunlar ![]() ![]() Cvp: Kristal mağarası nedir ? Taktikler nelerdir ? - vitaedi obcento - 14-08-2018 (14-08-2018, Saat: 06:35)kral20 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(14-08-2018, Saat: 06:30)vitaedi obcento Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Güzel olmuş tebrik ederim. Bir eklemede ben yapayım. Dövüşte olan herhangi birisi size söylemedikçe dövüşlerine katılmayın. Süre yapar , mağaranız ziyan olur. İyi oyunlar Evet güzel bir konu kabul ediyorum. Ancak yeni gelen bir kişi vaktini ayırıp bu kadar uzun bir konuyu okumaz gibi geliyor bana. Yani bu oyunun moda olduğu zamanlar 2010-11 yıllarıydı. Şimdiyse oyuncu kitlesi ve oyunların kalite düzeyi uçuk miktarda değişti. Yeni gelen kişiler var doğru, ancak gelen kişilerin çoğu ya 1 levelde ya 2 levelde oyunu bırakıyor. Oyuna bağlayacak bir şeyler yapılsaydı konun daha faydalı olur diye düşünüyorum. Bana sorarsan güzel yazmışsın. Eskiden oynayıp mağarayı kavrayamayan kitlelere faydalı. Buna mütemadiyen yeni gelen bir kişi , gta gibi oyunları gören bir kişinin oyuna başlangıçta motivasyonunun arttırılması lazım bence.. Gidişat iyi gözükmüyor ama geçenlerde reklam yapılacak dendi bize görelim bakalım. Bende bu aralar susacağım ve yönetimin hamlesini bekleyeceğim. Oyundaki eksikliklerin de oturacağını umarak konuya + veriyorum ![]() Cvp: Kristal mağarası nedir ? Taktikler nelerdir ? - kral20 - 14-08-2018 (14-08-2018, Saat: 06:50)vitaedi obcento Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(14-08-2018, Saat: 06:35)kral20 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkür ederim. Evet çok önemli bir konuyu unutmuşum. Böyle konular açıp böyle yorumlar yaparak yeni oyunculara bir faydamız dokunur en azından size de iyi oyunlar Evet haklısın oyunlar uçuk şekilde şuan. Ama bu web tabanlı strateji oyunu ve uzun soluklu. birçok kişi oyuna uzaktan baktığında hiç anlamıyor ve oynamakta istemiyor en azından benim çevremdeki arkadaşlar öyle diyorlar. Oyuna güzel bir video hazırlanıp söylediğin gibi reklam yapılması durumları düzeltebilir. Ve işte yeni gelen kişilerin oyunu anlaması adına forumda anlamadığı birşeyi aratıp bulması da önemli. Mağara hakkında 1 video var yaklaşık 40 dakika bu yazıyı okumak ise 3 dakika. Bu başlangıç henüz daha tecrübe nedir onur nedir hangi levelde ne yapmak gerek sonrasında itemler iksirler yaratıklar olaylar efektler meslekler vs birsürü konuda yeni oyunculara hitaben konular hazırlanması oyunu hiç bilmeyen kitleye hitaben forum ve kütüphanelerde konular hazırlanması yeni oyuncuların o akıllarındaki bu nasıl oyun çok karışık ve anlaşılmaz cümlesini silip atabilir bunun içinde yönetim mentör ve muhafız arkadaşların oyunun reklamı yapılana kadar birçok konuda yeni kayıt olanların anlayabileceği biçimde ilgi çekici biçimde hazırlayıp foruma ve kütüphaneye eklemesi oyuncu sayısı arttırılmasında önemli rol oynayacaktır en azından benim görüşüm bu yönde Cvp: Kristal mağarası nedir ? Taktikler nelerdir ? - vitaedi obcento - 14-08-2018 (14-08-2018, Saat: 06:59)kral20 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(14-08-2018, Saat: 06:50)vitaedi obcento Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Evet güzel bir konu kabul ediyorum. Ancak yeni gelen bir kişi vaktini ayırıp bu kadar uzun bir konuyu okumaz gibi geliyor bana. Yani bu oyunun moda olduğu zamanlar 2010-11 yıllarıydı. Şimdiyse oyuncu kitlesi ve oyunların kalite düzeyi uçuk miktarda değişti. Yeni gelen kişiler var doğru, ancak gelen kişilerin çoğu ya 1 levelde ya 2 levelde oyunu bırakıyor. Oyuna bağlayacak bir şeyler yapılsaydı konun daha faydalı olur diye düşünüyorum. Bana sorarsan güzel yazmışsın. Eskiden oynayıp mağarayı kavrayamayan kitlelere faydalı. Buna mütemadiyen yeni gelen bir kişi , gta gibi oyunları gören bir kişinin oyuna başlangıçta motivasyonunun arttırılması lazım bence.. Gidişat iyi gözükmüyor ama geçenlerde reklam yapılacak dendi bize görelim bakalım. Bende bu aralar susacağım ve yönetimin hamlesini bekleyeceğim. Oyundaki eksikliklerin de oturacağını umarak konuya + veriyorum Bu düşüncenize tamamen katılarak bir şey daha eklemek istiyorum; oyun artık yani eskisi gibi değil. Eskisi gibi insanlara ilgi çekecek bir şeylerin olması gerek. Eski serverde mp3 vs. dağıtılan etkinlikler oluyordu. Çekilişler oluyordu. [Oyun hediyesi değil gerçek hayata yönelik hediyeler veriliyordu] O zamanlar mp3 için laptop için çekilişleri beklerdik ![]() ![]() Cvp: Kristal mağarası nedir ? Taktikler nelerdir ? - Asi_Yaren - 02-09-2019 Oyuna 2 gün önce başladım.. o kadar çok ödüle boğuldum ki.. eşya taşıyamadığım için hareket etmek için mağaza fiyatına sattım.. şuan üç lvl deyim ve bir arkadaşım uyarmasaydı hızlıca lvl kasıp gidecek ve bir noktada tıkanıp kalacaktım.. kristal mağralarına gir dedi.. ve onun uyarısını dikkate alarak portaldan gidip de katılmak istediğimde kıyafetleriniz yetersiz dedi. daha sonra bir başkasına sorduğumda yeşil kıyafetlerin olmalı dedi. bunun için fitsilya öldürüp deneysel kıyafetleri aldım.. yine olmadı.. ![]() |