Dragons War Forum
Lag ve 404 Hataları ve diğer sorunlar. - Baskı Önizleme

+- Dragons War Forum (https://dwar.gen.tr/forum)
+-- Forum: Genel (https://dwar.gen.tr/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Haberler ve Duyurular (https://dwar.gen.tr/forum/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Konu Başlığı: Lag ve 404 Hataları ve diğer sorunlar. (/showthread.php?tid=815)

Lag ve 404 Hataları ve diğer sorunlar. - Wolverine - 09-01-2017

Merhabalar,
Öncelikle bakım olayından bahsedelim, arkadaşlar bakımlarda yapılan oyuncuları  örnek vermem gerekirse ev düşünün evi temizlemek için insanları evden dışarı çıkarmak gerekir.burada yaptığımız bu şekildedir.Oyuncular oda içerisinde ne kadar uzun süre kalırsa o kadar çöp birikiyor bunları boşaltmak için sizi dışarı çıkarıyoruz. Burayı anladık dan sonra,
Oyun bakımdan sonra bir süre hızlı olmasının sebebi etkrafınızda çöp olmaması ve çılgınlar gibi oda içinde dans etmenizdendir. Taki oda içine 150 kişi girdikden sonra dans edecek yer kalmayınca bunun adı lag oluyor hareket edemiyorsunuz.

Şimdi gerçeğe dönelim sunucu kapasitemiz yeterli teknik detaya girersek HP DL360 G9 8 çekirdek sunucumuza sahibiz.
Peki neden bu sorunları yaşıyoruz diyeceksiniz.Sorun donanımsal(sunucu altyapısı) ile ilgili değil yazılımsal veritabanı optimizasyonlarında ayarlanan tutarları karşılamıyor.
Ozaman ayarları yükseltin sunucumuz yüksek diyeceksiniz, bunu sebebi 3000 yakın verimiz var bunların her ayarı farklıdır çok kullanılana çok izin verirsin az kullanana az elimizdeki rami bunlara göre ayarlamaya çalışıyoruz az kullanılan veriye çok rem verdiğimizde çok kullanana ram yetersiz kalıyor denge önemli,  çok kullanılan tabloları sunucu bakımda iken bulamıyoruz boş odada kim nekadar veri kullanıyor göremeyiz o yuzden sunucu açık kalmalı.

Sonuc ne olacak peki, Oyuncu sunucu kapasitemiz 300 yakın bu rakamlara geldiğimizde sunucu kiralamaktansa sunucu satın alma yoluna gideceğiz. Ozaman biraz daha hızlı ve kararlı oyun sağlayacağız.Ama veri yollarını ayarladıktan sonra sorunlarımızın çözüleceği kanaatindeyim.

Yönetim  olarak sorumluluklarımızı  çok iyi biliyoruz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Birdaha söylemek istiyorum işimiz para olsaydı şirket açıp size cevap bile vermezdik.Aldığımız paraya bakardık biz bu işe hoby olarak başladık 10 kişi ile başladık şuan 220 kişilik dev aile olduk. Şirketleştikden sonrada bu böyle devam edecek. Bu işi kolay sananlar şuan buradalar biliyorum.Bu işleri iyi yapanlar zaten sizlerle muhattap bile olmaz.Hemen terk edin burayı.

Bu kesintilerin yavaşlıkların sistem yapılandırmaları bitince Yönetimdeki diğer arkadaşlar sizlere ufak hediye taktim edecekler kaybolanlar kullanamayanlar elinde ssleri ile  bildirim yapsınlar telafi edilir.Bu işi iyi yapanlar gibi ingilizdekilerden bahsediyorum size böyle bir imkan sağlanamıyorken yönetimi eleştirenleride kınıyorum.

Düzenleme:Sorunların düzelmesi hafta sonunu bulabilir dediğim gibi oyun açıkken bu verileri bulup ederi kadar ram paylaşıyorum.Zaman gerekiyor bunları bulmak için azda olsa henüz işin başında olsamda hızlanmalar oluyor.

Saygılarımla  
Wolverine 

Cvp: Lag ve 404 Hataları ve diğer sorunlar. - - PARANOYA - - 09-01-2017

İyi, Çok güzel ama yineleyeyim herkesin aklındaki konu bunların ortalama olarak ne zaman son bulacağı tahmini bir süre bari verme şansınız yok mu ?

Cvp: Lag ve 404 Hataları ve diğer sorunlar. - - HeRa -1 - 09-01-2017

Katılıyorum..

Cvp: Lag ve 404 Hataları ve diğer sorunlar. - BiaX - 09-01-2017

(09-01-2017, Saat: 18:29)RaasielX Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İyi, Çok güzel ama yineleyeyim herkesin aklındaki konu bunların ortalama olarak ne zaman son bulacağı tahmini bir süre bari verme şansınız yok mu ?

Katılıyorum.

Cvp: Lag ve 404 Hataları ve diğer sorunlar. - E X C O - 09-01-2017

(09-01-2017, Saat: 18:16)Wolverine Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sunucu bakımda iken bulamıyoruz boş odada kim nekadar veri kullanıyor göremeyiz o yuzden sunucu açık kalmalı.
Düzenleme:Sorunların düzelmesi hafta sonunu bulabilir dediğim gibi oyun açıkken bu verileri bulup ederi kadar ram paylaşıyorum.Zaman gerekiyor bunları bulmak için azda olsa henüz işin başında olsamda hızlanmalar oluyor.

Saygılarımla  
Wolverine

Bu mesajdan, sunucunun açık kalacağını ve ortalama 5-6 gün daha sabretmemiz gerektiği sonucunu çıkarıyorum. Bir sonraki haftaya hızlı akıcı bir oyunla başlama ümidiyle..

Cvp: Lag ve 404 Hataları ve diğer sorunlar. - --DiLKeM-- - 09-01-2017

Açıklamalarınız için teşekkür ederiz. Ama merak ettiğim bir konu var. Oyunda lagtan dolayı çoğu kişi verimli şekilde oyun oynayamıyor. Oyun oynayamıyoruz ama oyun oynanıyormuş gibi devam ediyor. Elimizdeki yüzüklerin efecklerin gözlerin arenadaki jetonların süreleri geriye doğru saymaya devam ediyor. Dediğiniz zaman dilimine göre 6-7 gün bu efeckler için gayet uzun bir süre. En basitinden tecrübe zehri iksiri aldım kullanım ömrü 30 gün. Ben bu iksiri arenalarda mağaralarda yaratık keserken kullanmak için aldım. Ama oyundaki lagtan dolayı girdiğimiz arenalar mağaralar yaratık kesimleri efeck basmaya elverişli değil. Ama bu efeckler durdukları yerde geri saymaya devam ediyor. 6-7 gün sonra bu efecklerin 20 gün süresi kalıyor. Bunlarla ilgili çalışma yaparsanız hem oyuncuları bi nebze mutlu etmiş olursunuz hemde mağduriyet yaşanmamış olur. Teşekkürler.

Cvp: Lag ve 404 Hataları ve diğer sorunlar. - CryStaL - 09-01-2017

(09-01-2017, Saat: 21:17)-MaNiSa TaRZaNı- Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Açıklamalarınız için teşekkür ederiz. Ama merak ettiğim bir konu var. Oyunda lagtan dolayı çoğu kişi verimli şekilde oyun oynayamıyor. Oyun oynayamıyoruz ama oyun oynanıyormuş gibi devam ediyor. Elimizdeki yüzüklerin efecklerin gözlerin arenadaki jetonların süreleri geriye doğru saymaya devam ediyor. Dediğiniz zaman dilimine göre 6-7 gün bu efeckler için gayet uzun bir süre. En basitinden tecrübe zehri iksiri aldım kullanım ömrü 30 gün. Ben bu iksiri arenalarda mağaralarda yaratık keserken kullanmak için aldım. Ama oyundaki lagtan dolayı girdiğimiz arenalar mağaralar yaratık kesimleri efeck basmaya elverişli değil. Ama bu efeckler durdukları yerde geri saymaya devam ediyor. 6-7 gün sonra bu efecklerin 20 gün süresi kalıyor. Bunlarla ilgili çalışma yaparsanız hem oyuncuları bi nebze mutlu etmiş olursunuz hemde mağduriyet yaşanmamış olur. Teşekkürler.

aynı düşünüyorum +++

Cvp: Lag ve 404 Hataları ve diğer sorunlar. - sİmyacI - 10-01-2017

(09-01-2017, Saat: 21:17)-MaNiSa TaRZaNı- Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Açıklamalarınız için teşekkür ederiz. Ama merak ettiğim bir konu var. Oyunda lagtan dolayı çoğu kişi verimli şekilde oyun oynayamıyor. Oyun oynayamıyoruz ama oyun oynanıyormuş gibi devam ediyor. Elimizdeki yüzüklerin efecklerin gözlerin arenadaki jetonların süreleri geriye doğru saymaya devam ediyor. Dediğiniz zaman dilimine göre 6-7 gün bu efeckler için gayet uzun bir süre. En basitinden tecrübe zehri iksiri aldım kullanım ömrü 30 gün. Ben bu iksiri arenalarda mağaralarda yaratık keserken kullanmak için aldım. Ama oyundaki lagtan dolayı girdiğimiz arenalar mağaralar yaratık kesimleri efeck basmaya elverişli değil. Ama bu efeckler durdukları yerde geri saymaya devam ediyor. 6-7 gün sonra bu efecklerin 20 gün süresi kalıyor. Bunlarla ilgili çalışma yaparsanız hem oyuncuları bi nebze mutlu etmiş olursunuz hemde mağduriyet yaşanmamış olur. Teşekkürler.

Katılıyorum 2 tane tecrübe zehri iksiri aldım 20 saat süresi var ben bunu nasıl kullanıcam süreden giderse bizim oyun dışında gercek hayatlarımız var oyuna ayırdığımız süreler zarfında aksiliklerden dolayı kullanamıyacaksak buna bir çözüm bulunmalı