Dragons War Forum
Telif ve Kapanma İddiaları Hakkında - Baskı Önizleme

+- Dragons War Forum (https://dwar.gen.tr/forum)
+-- Forum: Genel (https://dwar.gen.tr/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Haberler ve Duyurular (https://dwar.gen.tr/forum/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Konu Başlığı: Telif ve Kapanma İddiaları Hakkında (/showthread.php?tid=810)

Telif ve Kapanma İddiaları Hakkında - Themis - 09-01-2017

Öncelikle herkese merhaba,

Birçok defa tarafıma herkesin kendi arasında "kapanacak, kapandı, yarın kapanacak" tarzında konuştuğuna dair bilgi geldi. Bunu her defasında açıkladık ve böyle bir durumun olmadığını açıklamamıza rağmen, oyun içerisinde huzuru bozmak amaçlı yapılmaya devam edildiğini görüyoruz.

Oyun herhangi şekilde kapanmayacak. Her açıdan kurumsal olma yolunda hızlıca ilerliyoruz ve tabi ki bu siz tüm oyuncuların sayesinde olmaktadır. 

Ortalıkta dolaşan bir görsel var ve bu yüzden oyun kapanacak şeklindeki bilgilere açıklama getirelim. Logo sebebiyle bize ulaşan bir mailin görseli. Tarafımıza bu logoyu yapan grafiker ulaştı ve telif haklarını iletti. Fark ettiğiniz üzere bu sorunu düzelttik. Oyunu görsel ve sistemsel açıdan tamamen değiştiriyor olduğumuzu açıkça belirtebiliriz. Tamamen kendi kod sistemimizi ve düzenlemelerimizle, çeviriler yapıyoruz. Bu yüzden çeviri yapmanın zor olmadığını düşünüyor olsanız dahi sadece çeviri değil, aynı zamanda sistemsel olarak da değişiklikler yaptığımızı belirtelim. Bu yüzden her ne kadar hızlı ilerlesek de biraz vakit alacak bir durum olduğunu sizlerin takdirine sunuyoruz.

Son olarak, oyundaki hataların vb. durumların farkındayız ve tabiri caizse gece gündüz bu sorunu kalıcı olarak düzeltmekle uğraşmaktayız. Bu sorunları en kısa sürede çözeceğimize emin olabilirsiniz.

Bu süreçte sizlerden sadece sabırlı olmanızı ve asılsız iddiaları görmezden gelmenizi rica ediyoruz.

Herkese keyifli oyunlar dileriz.

Cvp: Telif ve Kapanma İddiaları Hakkında - - PARANOYA - - 09-01-2017

Kapanma sorunu olmadıgına sevindik ama bu lag meleseine birinci ağızdan bir açıklama duymak istiyoruz. Tahmini bile olsa bir süre istiyoruz oyuncular olarak. son 1 haftadır belki daha fazla oyunsal faaliyetlerimiz en az seviyeye indi bu durum eminim bizi rahatsız ettiği kadar sizide rahatsız ediyordur.

Cvp: Telif ve Kapanma İddiaları Hakkında - - HUSRAN - - 09-01-2017

Aynen tahminide olsa bır sure verınde bızde sabırımızı zorlamayalım isterseniz.

Cvp: Telif ve Kapanma İddiaları Hakkında - - HeRa -1 - 09-01-2017

En azından bu lag sorunu çözülene kadar kırılmamazlığın devam ettirilmesini rica ederim.

Cvp: Telif ve Kapanma İddiaları Hakkında - asdf - 20-01-2017

Yani şimdi hocam diyorsunuz ki 2 tane gorsel değiştirdik logomuz değişti ve telif hakkı kalmadı. He birde diyorsun ki kod sistemimizi tamamen değitiriyoruz . Az çok bu işlerden anlarım ve oyun başından beri takipçinizim birkere 2 tane gorsel değiştirip teliften kurtulamazsınız ( Kod sistemini tamamen değiştirmeniz külliyen yalan nasılsa oyuncular kodları göremiyor bol keseden sallayalım ). Bir emek var ortada Eyvallah elinize sağlık ama oyun kapanmayacak , kurumlaşıcaz gibi yalanları bu insanlara soylemeyin. Sağda solda fotoğraf yayınlayan arkadaşları goruyorum para yatırıp bir yerlere gelmişler. Bu arkadaşlara yalan soyleyip daha fazla emeklerini harcatmayın. Bu oyun belki 3 belki 10 ay bilinmez ama eninde sonunda kapanıcak. My.com ve Mail.ru küçük şirketler değil. Onbinlerce dolar para harcayacak ve 3-4 tane arkadas internetten bir şekilde buldugu dosyalarla oyunu kuracak ve devam edicek. Fazla güzel. Eninde sonunda mail ru mycom avukatları tepenize binecektir.

En basitinden sen bu oyundan binlerce lira kazanıyorsun. Vergini ödüyormusun? Ben seni şikayet etsem ne olacak? Diyorsunki bağış bu satış değil. Bağış için iznin varmı?

Emek var iyi güzel bir şeyler hakediyorsunuz ama insanları kandırmayın.

Belki bu mesajı siliceksiniz ama gerçekler bunlar Smile

Cvp: Telif ve Kapanma İddiaları Hakkında - Alexiel - 20-01-2017

Merhaba sevgili takipçimiz Smile

Yani şimdi hocam diyorsunuz ki 2 tane gorsel değiştirdik logomuz değişti ve telif hakkı kalmadı. ?

-Telif hakkı konusunda sıkıntı çıkaran madde my.com veya mail.ru şirketleri ile ilgili değildi. Eski Dragonswar logosu Dragons Eternity adında bir oyunun telif hakları denetiminde olduğu için ve bu şirketin ülkemizde faaliyetlerini devam ettirmesi nedeniyle ufak çaplı bir sorun yaşanmıştır. Ancak görüşmeler neticesinde sorun çözülmüş oyun yapısı konusunda herhangi bir sorun çıkmamıştır.

( Kod sistemini tamamen değiştirmeniz külliyen yalan nasılsa oyuncular kodları göremiyor bol keseden sallayalım )

-Oyun yönetimi olarak sizlere herhangi bir şekilde yalan söyleme ihtiyacı duymamaktayız. İstediğiniz konuya inanabilir istediğinizi düşünebilirsiniz. Sizlere sunulan oyunun tadını çıkarmanız için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz kodlama konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığınız kanaatindeyim.

Bir emek var ortada Eyvallah elinize sağlık ama oyun kapanmayacak , kurumlaşıcaz gibi yalanları bu insanlara soylemeyin.

-Ortada bir emek yok en az 15 20 emek var bu oyunu hazırlamak 15 20 kişinin 1 yılına mâl oldu. Oyunun açılmasından önce yapılan çalışmaları unutmamalısınız. Ayrıca kurumsallaşmak konusunda tamamen ciddi olduğumuzu kısa süre içerisinde göreceksiniz. Gereken bir iki işlemden sonra her şey çözüme kavuşacaktır.

Sağda solda fotoğraf yayınlayan arkadaşları goruyorum para yatırıp bir yerlere gelmişler. Bu arkadaşlara yalan soyleyip daha fazla emeklerini harcatmayın.

-Oyuncularımızın oyun zevkine karışmaya hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Oyuna para yatırsın yatırmasın tüm oyuncular bizim ailemizdir. Oyun bizim olduğu kadar onlarındır da onlara yalan söylemek kendimize yalan söylememiz anlamına gelir verdikleri emeklerin karşılığını vermeye bizde gayret etmekteyiz.

Bu oyun belki 3 belki 10 ay bilinmez ama eninde sonunda kapanıcak. My.com ve Mail.ru küçük şirketler değil. Onbinlerce dolar para harcayacak ve 3-4 tane arkadas internetten bir şekilde buldugu dosyalarla oyunu kuracak ve devam edicek. Fazla güzel. Eninde sonunda mail ru mycom avukatları tepenize binecektir.

-Gereken temaslarda bulunduk ve bu durumun tek örneği olmadığımızı gördük bizim gibi bir çok oyun firması türkiye sunucularını kapattıklarında hayran ekipleri tarafından oyunlar oluşturulup oynanmaya devam etmiştir hali hazırda bu durumda olan 3 yıldır aktifliğini sürdüren birkaç oyun yöneticisi arkadaş tanımaktayım eğer aklında soru işareti varsa özelden yazabilirsin bilgi vereceğim.

-Oyun ne durumda oyunun her geçen gün yenilendiğinin farkında olduğunuzu düşünmekteyim bunların beta sürecinin bir parçası olduğunun ileride tekrar yenileneceğini hatırlatmak isterim oyun adına avukatlarımızla gereken görüşmeleri yaptık. Telif hakları konusunda da bir projemiz var tam bir tarih veremesekte 6-7 ay içerisinde telif hakları konusunda bir mütabakat sağlayacağımızın garantisini verebilirim.

En basitinden sen bu oyundan binlerce lira kazanıyorsun. Vergini ödüyormusun? Ben seni şikayet etsem ne olacak? Diyorsunki bağış bu satış değil. Bağış için iznin varmı?

-Gereken tüm yasal düzenlemeler oyunumuzda mevcut olup izinler alınmıştır. Yaptığınız bağışlar Dragonswar Hayran Ekibi bütçesinde toplanmakta ve belgeleri gün ve gün tutulmaktadır. Sizin gibi bir çok oyuncu bu konuda benzeri şikayetlerde bulunsalar da pek bir sonuç alamadılar gibi görünüyor. Bu nedenle bu tarz konuşmalar sonu olmayan bir konuşmadan ibarettir sadece.

Her şeyden önemlisi bu oyunu biz kurduk bunu gururla söylemekteyim ne adminler ne muhafızlar biz kurduk biz var ettik hep birlikte başarıya ulaştık türk oyuncular olarak bu oyunu devam ettirecek olanlarda bizleriz yardımcı olabileceğimiz her konuda yanınızda olacağız.

Cvp: Telif ve Kapanma İddiaları Hakkında - asdf - 21-01-2017

Pek sevgili abim kardeşim

Emeğiniz var , emeğinize sağlık . Kurumsallasabilirsiniz kurumsallamazsiniz demiyorum ki ben size yalnızca suanki değişiklikler ile teliften kurtulamazsiniz. Hikaye aynı görev aynı kodlamalar aynı. Dosyaları görememesi rağmen adım gibi eminim ki her sayfanın başındaki tarih ve kodlayanin yazdığı kısım aynı (kodlar) . Basit bir logodan bile böyle bir sorun cikiyorken koskoca oyun sistemini düşünemiyorum. Kaldı ki kapanmasa bile oyun geliştikçe ihtiyaçlara karşılık verebileceginizi düşünmüyorum.

Umarım haksız çırarimda elin ingilizleriyle uğraşmaktan kurtuluruz Smile Hep birlikte gorucez

Mobilden yazıyorum hata vs varsa klavyenin acizligi affola

Kolay gelsin Smile

Cvp: Telif ve Kapanma İddiaları Hakkında - draw - 08-02-2017

(21-01-2017, Saat: 02:05)asdf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Pek sevgili abim kardeşim

Emeğiniz var , emeğinize sağlık . Kurumsallasabilirsiniz kurumsallamazsiniz demiyorum ki ben size yalnızca suanki değişiklikler ile teliften kurtulamazsiniz. Hikaye aynı görev aynı kodlamalar aynı. Dosyaları görememesi rağmen adım gibi eminim ki her sayfanın başındaki tarih ve kodlayanin yazdığı kısım aynı (kodlar) . Basit bir logodan bile böyle bir sorun cikiyorken koskoca oyun sistemini düşünemiyorum. Kaldı ki kapanmasa bile oyun geliştikçe ihtiyaçlara karşılık verebileceginizi düşünmüyorum.

Umarım haksız çırarimda elin ingilizleriyle uğraşmaktan kurtuluruz Smile Hep birlikte gorucez

Mobilden yazıyorum hata vs varsa klavyenin acizligi affola

Kolay gelsin Smile

Arkadaş haklı. My.com ve Mail.ru'ya ait olan bir oyunun (Allods Online) korsan sunucuları ardı ardına kapatıldı. Kimisi 5. Yıl kimisi 3. Yıl ayakta kaldı. Ancak heriflerin korsan sunucularını zorla kapattırdılar. Bu sunucularda tek seferde 1000-1500 civarı insan oluyordu. Siz ne yaparsanız yapın bu herifler sunucuyu kapatır, er yada geç olur bu. Çünkü oyun tasarımı yapan şirketler oyundaki her görselin her hikayenin bir telif hakkını alırlar ve korurlar. "DragonsWar Oyuncuları Tarafından Açılımştır Ve Ancak Oyuncuları Tarafından Kapatılabilir." gibi bir durum gülünç bir şeydir. Allods Online'a ait 30'dan fazla sunucu tek kalemde kapatıldı. Bu herifler aptal değil, binlerce oyuncunun olduğu sunucuyu geri getiremediler çünkü bu firmalar sizi adresinize kadar bulur. Bu ülkede faliyeti olsun olmasın gelir açar davayı olan size olur. Bu oyun TR'de barınıyor, açsalar davayı host firması (sanırsam sadecehosting firması) en ince ayrıntıya kadar veri paylaşır. Telif hakkı basit değil, en büyük WoW private serveri bile kapandı..

Cvp: Telif ve Kapanma İddiaları Hakkında - Notsaw - 13-02-2017

Arkadaşlar şimdi benim bir çiftliğim var gelipte bu çiftliğin ortasına başka bir çiftlik kuramassınız.
beta süreci bittiği zaman kapatmak için ellerinden geleni yaparlar bırakmazlar. keşke gidip bayilik alsalardı bu sw de kapanacak sanıyorum. ADMİN lerden açıklama bekliyoruz ? tepkisiz kalmazlar bu sw ye