Dragons War Forum
Talaar Kalesi Nasıl Oynanır? - Baskı Önizleme

+- Dragons War Forum (https://dwar.gen.tr/forum)
+-- Forum: Oyun Hakkında (https://dwar.gen.tr/forum/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Forum: Kılavuz (https://dwar.gen.tr/forum/forumdisplay.php?fid=10)
+---- Forum: Diğer (https://dwar.gen.tr/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+---- Konu Başlığı: Talaar Kalesi Nasıl Oynanır? (/showthread.php?tid=6996)

Talaar Kalesi Nasıl Oynanır? - Themis - 24-01-2018

7 Level olup Talaar’a girmeye başladığımdan beri gördüm ki; çoğu oyuncu bu kalenin mantığını maalesef anlayamamış. Ben biraz olsun kavramış olsam dahi net vuruş-onur sayılarını bilmediğimden sevgili arkadaşım Wahşet’e sordum ve ondan yardım alarak böyle bir konu açmam gerektiğini düşündüm. Aynı şekilde ERK10 konuyu onaylayıp yanlışım olanı düzeltti. İkisine de çok teşekkür ederim. 

Öncelikle Talaar Kalesinde bireysel savaşıyoruz. Amaç bir an önce karşımızdakini öldürmek değil ONUR kazanmaktır. Bunun içinde; olabildiğince fazla hasar vermeli olabildiğince fazla savaşa girmeliyiz.

7 Levelı örnek vermek gerekirse;

1-1  Savaşlarda 1300 hasar vererek savaşı kazanırsanız 500 kaybederseniz 400 onur alırsınız. Bunun için karşınızdaki oyuncuya en az 1300 hasar vermeniz gerekmektedir. Fakat bu hasarı veremeden karşısındakini hemen öldüren kişi hem kendi alacağı onuru hem de savaştığı oyuncunun alacağı onuru mahvetmiş olur.

Yanı sıra 1-1 de 1300 hasarı geçtikten sonra vereceğiniz hasarın size pek faydası olmayacaktır. Aksine zararı olur çünkü diğer tarafta diğer oyuncularda savaşmakta ve eğer 1-1’den fazla iseler sizden daha çok onur kazanacaklardır.

1-2, 2-2, 2-3, 3-3, 3-4, 4-4, 4-5, 5-5… Savaşlarda ise hasar verdikçe onurunuz katlanır. 1300-500, 2600-1000 vs… 8-9-10 levelda hasar oranları değişmektedir.

Başta da dediğim gibi “ne kadar fazla savaş ne kadar hasar o kadar onur” Talaar Kalesi’nin mantığıdır.

Böylece Talaar’da yapmamanız gerekenler;

1)     Hırs yapmayın!

2)     Yukarıda belirttiğim hasaları vermeden asla karşınızdakinin ölmesine izin vermeyin. Öldürme odaklı oynamayın! Bu Talaar’da yapacağınız en büyük hatalardan biridir. Öldürmek size onur kazandırmaz sadece Jeton ve hakkınız varsa enerji almanızı sağlar.

3)     Ölmeyi sorun etmeyin, ölmeniz karşınızdakine onur kazandırmayacağı gibi size bir zararı yoktur. Aksine çoğu durumda fayda sağlayacaktır.

4)     Karşınızdaki oyuncunun iksir içmesine izin verin. (İksirleri tamamen bitsin) Böylece ona daha fazla hasar verebilirsiniz ve daha fazla onur kazanabilirsiniz. Bayılma durumunda ise kendinizi bloke a çekip vuruş yapabilir, hasarınızı arttırabilir, oyuncunun iksir içmesine fırsat verecek bir hayat puanında bırakabilirsiniz.

5)     Bloke’da kalmayın. Bloke’a geçmenizin size faydası yok. Aksine zararı var, siz bloke da az zarar verirken diğer oyuncular diğer savaşlarda bloke açık olduklarında daha fazla onur kazanırlar. “Sadece karşınızdaki hırsına yenik düşerek hata edip öldürmeye yönelik oynuyorsa iksir içmek hayat puanınızı toparlamak için Bloke alın ve toparladıktan sonra hemen açıp olabildiğince fazla hasar vermeye bakın

6)     Yine tüm oyuncuların girdiği savaşlarda son kalan kişi olduğunuzda bloke geçebilirsiniz. Çünkü tüm oyuncular zaten o savaştadır ve siz bireysel savaşıyorsunuz. Ama bence; sıradaki savaşta açık vurup fazla hasar vermek varken kendinizi bloke a alıp azar azar hasar vermeye çalışmayın. Sonuç itibari ile karşınızdaki oyuncu sayısı fazla iken örneğin; 1-4, 1-5 gibi sayılarda ölüm genelde kaçınılmaz olduğundan ne kendinizi ne ölen oyuncuları ne de karşınızda ayakta kalanların zamanını çalmayın. Bloke açık bir şekilde verebildiğiniz zararı verin ve yatıp bir an önce başka bir savaşa girin derim.

7)     Haricinde tek kişi kaldığınız (olduğunuz) ve karşınızda fazla oyuncu varsa ve “savaşta eksik oyuncular varsa”; yine kendinizi bloke a almak yerine açık bir şekilde verebildiğiniz zararı verin. Siz bloke durumunda az hasar verirken bulunduğunuz savaşa girmeyen oyuncular kendi aralarında savaşıyorsa sizden çok daha fazla hasar yapar ve böylece sizden fazla onur alırlar. Hele bir de kendi savaşları bitip sizin savaşınıza girdiklerinde hem fazladan savaş yapmış olacaklar hem de fazladan hasar vererek daha çok onur kasmış olacaklar. (1-1’de de aynısı geçerlidir) Not: Onların girdiği esnada siz ölürseniz savaşın bitmesini beklemek durumunda kalırsınız ve zamanınız boşa gider. Başka bir savaşa giremez hasar veremez ve onur alamazsınız…

Saygı çerçevesinde oyunun kurallarına uygun şekilde eğlenceli Talaar'lar dilerim. Unutmayın onur sadece oyunda kazanılması gereken bir ödül değildir.

Cvp: Talaar Kalesi Nasıl Oynanır? - MUKACE - 24-01-2018

Ah bi anlasalar. Hem kendilerine hem de karşıdakilerine az onur kazandırıyorlar. İçtiğimiz iksirlere harcadığımız zamana yazık.  Sıkıldım  Şu talaarı doğru düzgün oynayan çok az kişi var.

TALAARDA ETTİĞİNİ BULURSUN  Hayır

Cvp: Talaar Kalesi Nasıl Oynanır? - DERİN DARBE - 24-01-2018

bunun sesizlik platosu içinde olanı varsa muhteşem olur emeginize saglık

Cvp: Talaar Kalesi Nasıl Oynanır? - Pehlivan - 24-01-2018

Gün gelecek ben de o talaarda onur kasacağım inşallah. Sanıyorum kanser olacağım içeride ben de. Ama muhtemelen şu an mabette yaşadığım kanserden daha büyük olmaz. Mabet versiyonunu da ben hazırlamayı düşündüm bu yazıdan sonra Smile Elinize emeğinize sağlık..

Cvp: Talaar Kalesi Nasıl Oynanır? - Red Bull - 24-01-2018

1300 hasardan sonra ölme olayı hakkında sana katılıyorum, fakat başka bir açıdan baktığımda her oyuncuda akmıyor pırlanta çeşmeleri bir zırhın tamiri 1.5 altın, talaarda tek amaç onur kasmak değildir amaç en az masrafla onur kasmaktır.Büyük bir güç farkı olmadığı sürece 1300 hasarı bulup ölmek saçma geliyor(eğer çok paran yoksa).

Bayıp kesme olayı hiç bir zaman düzelmeyecek üzgünüm, eskiden baydığım kimseyi kesmez beklerdim canı 200 ün altına düşen adamın iksir içmesini beklerdim.Fakat herkesin seni bayıp kesmeye odaklandığı bir talaarda-ki bunun zıttı bir talaar bulamazsınız-baydığın adamı bırakacak değilsin eğer kırılmazlık da yoksa altınını korumak için basarsın iksirini kesersin.Dediğim gibi tek taraflı irdelemişsiniz konuyu, işin durumu olmayanların tarafı da var bu yazıda bahsettiğim gibi.

Sık talaar yapan bir insan olarak tanımladığınız şekilde oynadığım vakitlerde 6 gün içerisinde 20 altın zarar ettiğimi biliyorum tamirlere.

Durumu olamayan ve itemleri de pek güzel olmayan(yeşil) ve effect basamayan arkadaşlar için ise durum daha vahim.Adam 450 can ile giriyor dövüşe karşısına benim gibi bir öküz(kendime sövüyorum) çıkıyor ve 140 vuruyor adam da bana 60 vuruyor.Şimdi bu adam bizim 9k ala ala üşendiğimiz onuru 2k ala ala nasıl kassın ? Bayınca kesecek ve aynı zamanda bir sonraki talaara iksir satın alabilmek için 1 vs 1 dövüşlerde ölmemeye çalışacak.

Durum yazımdan da anlaşıldığı üzere çözülemez, kimse bu duruma derman olamaz.Tek çare 10 kişi anlaşıp kuralları 10 kişinin koyduğu talaarlar döndürmek.Eğer kuralları paranın yani effectin koyduğu talaara girmeye devam edersek bu sorun devam edip gidecek ve sizin gibi yüzlerce insan buraya konu açmaya devam edecek.

Cvp: Talaar Kalesi Nasıl Oynanır? - burber - 24-01-2018

bu bayıp kesme olayının tek sorumlusu kırılmazlıktır insanlara bir cesaret geliyor kırılmazlık gelince ben bunu bayıp kessem ne olacak zaten itemleri kırılmıyor kırılmazlıktan kırılmazlığa talaar giriyorum düşüncesindeler bu düşünce ileri de patlar haberleri olsun sırf geçen hafta yazdıklarımın arkasın da olmak için bu kırılmazlıkta tek bir talaar girmedim ki girsem rütbem sınırdaydı  Hayır bıktırdınız 11i de açmıyorsunuz gelmesin artık lütfen gelmesin kırılmazlık bırakın plato da alırız biz rütbemizi

Cvp: Talaar Kalesi Nasıl Oynanır? - --KARADUL-- - 25-01-2018

(24-01-2018, Saat: 23:49)burber Adlı Kullanıcıdan Alıntı: bu bayıp kesme olayının tek sorumlusu kırılmazlıktır insanlara bir cesaret geliyor kırılmazlık gelince ben bunu bayıp kessem ne olacak zaten itemleri kırılmıyor kırılmazlıktan kırılmazlığa talaar giriyorum düşüncesindeler bu düşünce ileri de patlar haberleri olsun sırf geçen hafta yazdıklarımın arkasın da olmak için bu kırılmazlıkta tek bir talaar girmedim ki girsem rütbem sınırdaydı  Hayır bıktırdınız 11i de açmıyorsunuz gelmesin artık lütfen gelmesin kırılmazlık bırakın plato da alırız biz rütbemizi

+++