Dragons War Forum
Kural Değişikliği. - Baskı Önizleme

+- Dragons War Forum (https://dwar.gen.tr/forum)
+-- Forum: Genel (https://dwar.gen.tr/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Haberler ve Duyurular (https://dwar.gen.tr/forum/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Konu Başlığı: Kural Değişikliği. (/showthread.php?tid=15259)

Sayfalar: 1 2

Kural Değişikliği. - Smaug - 22-07-2020

Sevgili oyuncular,

Bilmenizi isteriz ki sizlere daha iyi ve daha keyifli bir oyun kalitesi sunmak için çok çabalıyor çok çalışıyoruz.Ancak önemli bir duyuru yapmak zorundayız.Her ne kadar yeni etkinlik , yeni düzenli olaylar, yeni nesneler , yeni instanceler üzerinde çalışsak da vaktimizin çoğu pushing ve alışveriş ihlalleri incelemek ile geçiyor buda yeni gelecek güncellemeleri ister istemez geciktirmektedir.Oyuncularımız yeteri kadar foruma özen göstermemekte alışverişlerini forum konusu olarak yazmamaktadır.Gerek aracı bir hesap bulunarak yapılan bağlantılı hesaplar arası pushingler gerekse doğrudan pushingler, foruma yazılmayan alışverişler, sadece infoya yazılmakla kalan alışverişler vb. durumlar çoğalmaktadır.Bugüne kadar muhafız ekibi ,bizler ve diğer  görevli arkadaşlar,  kurallara göre doğrudan ceza uygulamak yerine bu tip durumları biraz tolere ediyorduk.Örnek verecek olursak kısa süre önce yapılmış ama  forum konusu bulunmayan bir alışverişi eğer bir artniyet sezmediysek önce oyuncular ile iletişime geçerek forum konusu açmaları konusunda uyarı yapmaktaydık.Ancak tolere edildikçe bu durum artık suistimal edilmektedir.Bu duyurudan itibaren artık alışveriş yapılalı 1 dakika geçmiş bile olsa bunu incelemede farkedersek ve forum konusu yoksa doğrudan cezai işlem uygulanacaktır.

Bağlantılı hesaplar arasında aracı konumunda olan hesap daha önceden 1/3 oranında ceza alırken artık bağlantılı hesaplara kaç altın ceza uygulanıyorsa aracı hesaba da aynı  miktarda ceza uygulanacaktır.

Alışverişlerde oyun kuralları gereği 'Önce forum konusu açılmalı , taraflar konuyu onaylamalı ve sonrasında alışveriş yapılmalıdır.' Bir tane forum konusu açmanız eminiz ki sizler için çok fazla zor olmasa gerek.Bu konuda gerekli anlayışı göstereceğinizi umuyor, keyifli oyunlar diliyoruz.

Ek1: Sevgili oyuncular limitten kastınızı anlıyoruz.Bunu gördüğüm durumlar ile açıklayacak olursak yakın arkadaşınıza 5 altın ödünç veriyorsunuz 1-2 saat yada 1-2 gün sonra alıyorsunuz, başka bir örnek arkadaşınıza taş açabilmesi için gidip 1 adet civa kaynağı veriyorsunuz değeri 1-2 altın olan vb. bunlarda zaten bir problem yok asıl problem olan konular 10-20 altından başlamaktadır.A oyuncumuz B oyuncusundan 15 tane civa kaynağı alıyor forum konusu ? yok! Sadece infoya yazılmış.A oyuncumuz B oyuncusuna kaynak çevirtmek için 5k kaynak vermiş değeri 500 a ancak kaynak çevirmeye verdiği için forum konusu açmama gerek yok gibi düşünüyor.Biz bu tip durumların çeşitliliğini de göze alırsak her birinde bu oyuncu kaynak çevirmeye vermiş , bu oyuncu taş için civa almış , bu oyuncu arkadaşının hayranı için  göz ödünç vermiş vb. her düşünceyi anlayamayız.Bunu sizlerde anlıyor biliyorsunuz.Sizin bahsettiğiniz gibi 50 gümüşlük bir konuyu da forum açın demiyoruz. 

Ek2: İnfonun hiçbir geçerliliği olmadığını unutmayınız.

Cvp: Kural Değişikliği. - Jineps - 22-07-2020

Merhabalar 

ilk önce belirtmeliyim ki, Alman serverin de oynamış olsa idik haklısınız. Ama burada oynayan arkadaşların
aidiyetleri belli. Bizler biraz daha olaylara etik/duygusal bakan halklarız. Bu olayı bu şekilde çözmek yerine, bir limit koyulsa ve bu limitin üstüne çıkıldığında bu kural uygulansa daha başarılı olunacağı düşünüyorum.
Örneğin ben, han arkadaşıma bir görev için lazım olan 3/5 karışımı veriyorum.
Bizim hayat boyunca öğrendiğimiz bütün etik kuralları yıkıp para almadan vermek "yasak" demek ,bir anlamda "kişilik" tarzımızı yönlendirmek demek. (tabı yan çar açan vs vs olanları olayın dışında tutup tamamen "ıyı nıyet " sahıbı olanlar ıcın bu cumlelerim ) Ya da o çiçeği toplayan benım ,zaman harcayan benım .Bunu para almadan vermek benim ınısıyatıfımdedir. Ticari bakmak/bakmamak benım tercihimdir. Ama şu da var kı,bu olaylar da
sizin  de haklı olmuş olduğunuz konu "olayın  usulsuzluk yönleri " Buna bir çözüm bulunacak ıse benım önerim 

Bir limit getirilir ."Örneğin 10 altın vb ustu foruma yazılacak" Bu yazılır . Ama arkadaşıma 300 guç atmışım kesimdeyken, yada 5 karışım vermişim vs kucuk olayların yazılması hem bence bilgi kirliliğine sebep olur / hem de bir kriteri kalmaz. Dediğim gibi bir limit konulur ıse daha doğru olacağı kanaatındeyim . Hani ticari işletmelerde 5000 tl ustunu bankadan gönderiyoruz 5000 tl ye kadar elden alabiliyoruz . Bunun gibi bir önlem. 

Not: Bir de yaratıklar biraz daha estetik ve sevimli olabilir mi Smile Çok korkunç hele son solucanlar nedir Smile 

Keyifli oyunlar Smile

Cvp: Kural Değişikliği. - Ellie - 22-07-2020

(22-07-2020, Saat: 01:43)KARAFATMA Adlı Kullanıcıdan Alıntı: kesinlikle haklı yani yapıcaksanı daha düzgün şekilde yapabilirsiniz limit getirilmeli, one öyle 1 dk da geçse ceza siz bence adalet vs değil işinize geleni yapıyorsunuz yanlış anlamayın ama benim fikrim bu biz burda oyuncuysak bi yandan da müşteriyiz, bizim üstümüzden para kazanıyorsunuz vs. bence herşeyi geçtim müşteri memnuniyet ilkesini örnek almalısınız buda beni nacizane tavsiyemdir iyi oyunlar herkese Smile

Cvp: Kural Değişikliği. - saanela - 22-07-2020

limit getirilsin günlük 1 altın 2 altın gibi kalkıp adamdan 3-5 tane tozun parasını isteyemem ben ayıptır.

Cvp: Kural Değişikliği. - Serdar - 22-07-2020

Giderek üzdün bizi zamannnn

Cvp: Kural Değişikliği. - - AustoreX - - 22-07-2020

Limit getirilsin muhabbeti haklı ve doğru oyuncular arasında ki kücük alışverişler kaçınılmazdır forumda yığılma oluşturmanın manası olmadığını düşünüyorum.

Cvp: Kural Değişikliği. - sad boi - 22-07-2020

Limit konulması fikrine ben de katılıyorum her küçük alışveriş için konu açarsak biraz kirlilik olacağını düşünüyorum.
İyi çalışmalar.

Cvp: Kural Değişikliği. - Kenpachi - 22-07-2020

Son güncellemelere bakıldığı zaman oyundaki tek eksik iyi bir muhafız/mentor kadrosu.Eğer bu altyapı oluşturulabilirse adminlerin bu tarz işlerle uğraşmasına gerek kalmaz sadece haftalık periodlarla muhafızların işlerini denetlemek onlara yeter.Bu sayede eksik veya sorunsuz yapılan işlemlerinde kontrolünü sağlamış olurlar ve herhangi bir kayırma , oyunculara muhafız/mentor arkadaşlar tarafından bilgi aktarma vb önüne geçmiş olurlar.

NOT:Yukarıda yazdıklarım şahsi düşüncelerim ve naçizane düşüncelerimdir.. Saygılarla.....

Cvp: Kural Değişikliği. - saanela - 22-07-2020

tamam yeni ekte belirttiğiniz üzere 10 altından sonra başlıyorsa sorun yok

(22-07-2020, Saat: 13:54)saanela Adlı Kullanıcıdan Alıntı: tamam yeni ekte belirttiğiniz üzere 10 altından sonra başlıyorsa sorun yok

ama toplamda değil günlük belli bir sınır olsun

Cvp: Kural Değişikliği. - muharrem89 - 23-07-2020

Limit mantikli hatta lvle gore limit direk mevzuyu cozer