Dragons War Forum
Acemi kasap ve en keskin bıçağa direkt ulaşmasıyla alakalı mülahazatlar - Baskı Önizleme

+- Dragons War Forum (https://dwar.gen.tr/forum)
+-- Forum: Genel (https://dwar.gen.tr/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Yeni Başlayanlar - Başlangıç Soruları (https://dwar.gen.tr/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Konu Başlığı: Acemi kasap ve en keskin bıçağa direkt ulaşmasıyla alakalı mülahazatlar (/showthread.php?tid=13674)

Acemi kasap ve en keskin bıçağa direkt ulaşmasıyla alakalı mülahazatlar - Pehlivan - 29-03-2020

Merhaba, ismim genelde forumda çeşitli sorunsalların altında çokça görülebilir, tanıtayım: Bendeniz serverın sanırım en yaşlı 4. seviyesi Peh. Servera 3 yıldır devam ediyorum ve hayli farklı gelişmeler, gelişmemeler, yenilikler vs. görmüşlüğüm bulunuyor. Ancak bugünkü konumuz gerçekten hayrete gebe bir yenilikle alakalı. Bir de yeni başlayanlara hitap ettiği belirtildiği için bu bölüme açtım konuyu.   Wink

Şunu söyleyerek başlayayım; biliyorum yönetim sürekli yenilik yapmanın derdinde; nihai hedef, oyunda "belirli bir nüfus" yakalayıp altına inmemek. Lakin özellikle son yeniliklerle beraber bu, "belirli bir güruh" anlayışına evrilmeye başladı. Anlıyorum serverı ayakta tutmak, şirketteki istihdama yönelik sermayeye sahip olmak gibi mecburiyetler söz konusu. Zaten bunlarla da derdim yok; biz tüm bunları aşalı çok çok uzun zaman oldu. İnanın bir hayli fikir beyan etsem de yönetime karşı en anlayışlı yaklaşmaya çalışan oyunculardan da sayılabilirim. Ama bu politikaların yanlış olduğunun artık anlaşılması gerekiyor, yoksa gerçekten insanların soğuma katsayısı üstel bir şekilde artmaya devam edecek. 

Gelelim artık şu konuya: Acemi setleri adı verilen çılgın item(ler) topluluğu. Bunları kısaca özetlemek gerekirse sizi; belirli pırlantalar verdiğiniz takdirde 14-30-60 günlük -kesenizin ağırlığıyla ters orantılı-, sanıyorum mor setlerden üstte ve TAMAMEN kırmızı setle donatılmaktan altta bir statüye eriştirebilen varlıklar. Geleli yaklaşık 1 hafta oluyor ve yarattığı farkları tanımamız da haftasonuna kısmet oldu birçoğumuzun. Şimdi birkaç madde halinde sorunsallara değinip, linkleri verip konuyu kapatacağım. Oyuncu camiamızdan beklentim sorunların farkına varıp bu konuya destek göstermeleri -yazı ile tekrar, kalp ile ikrar suretinde- olup yönetimden beklentimse doğru mantığı yakalayıp bu sorunu en adaletli şekilde çözmeleridir.

40 lira, 50 pırlanta, 14 gün: https://dwar.gen.tr/artifact_info.php?artikul_id=15012
80 lira, 100 pırlanta, 30 gün: https://dwar.gen.tr/artifact_info.php?artikul_id=15009
160 lira, 200 pırlanta, 60 gün: https://dwar.gen.tr/artifact_info.php?artikul_id=14980

BAZI SORUNLAR BÜTÜNÜ:
  1. -Acemi seti olarak var olan bir nesne başlama tarihi fark etmeksizin herkesin pırlantası olduğu takdirde erişebileceği bir konumda. Biliyorum acemi setleri dediğimiz eskiden süregelen setler aynı mentaliteye sahip fakat onlar oyunda devasa avantajlar yaratmayacak, sadece paranızdan tasarruf sağlayan nesnelerdi.
  2. -Kırmızı baltaların 30 günlükleri 50/50 hasarlı olduğu zaman 30 altına alınabiliyor, 20 pırlanta ekleyip alınan acemi setinin en düşük versiyonu bile baltadan çok çok fazla stat eklemesine rağmen aynı kırılganlıkta. 
  3. -En basit olanının bile sadece sezgiye 220 değer eklemesi söz konusu meselenin barındırdığı sıkıntıları anlıyorsunuzdur sanırım. Kırmızı balta ve yayla da 30 günlüğüne 200'lü statları anca görebilirsiniz üstüne 60 altına mâl olur yanlışım yoksa.
  4. -Kırmızı balta ve yay almış birisinin dahi bloktayken yıkım iksiri içen bir acemi setliden 50 - 50 kritler yiyerek ölmesi işten bile değil. Buna az önce şahitlik etmek üzereydim Allah'tan taş deri içilmişti ve kritlerin bazıları, yerini sersemleten normal vuruşlara bırakabildi. Bunun linkini verip kimseyi rencide etmeyeceğim ancak özetlemek gerekirse arenada ejder ve zbk atmış olmamıza rağmen zorb ve arhaslı iki kişiye yenildik inanın efektler ve iksirler hemen hemen aynı olup salt benim canımda eksiklik vardı. Dostum benim 1 cep kırmızı tomarla şifalamama rağmen 1300 vururken rakipteki bir arkadaş 2800 vurabiliyor kırmızı baltalılara karşı.
Daha gerçekten sıralayabilirim ama lafı artık uzatmaya gerek yok. Biraz fitarihten misaller verip bitiriyorum. Daha önce adalet olsun diye moroklara seviye sınırı getirildi. Çantamda giriş hediyesi olarak 10 tane igu duruyor ve engel olunmasa şu an atşa moroğu alabiliyor olup mağarada üst düzey birisi olabilirdim. Ancak 160 lira veren biri atşaları adeta bir kül örrrrümceği edasıyla kesebilir. Derdim moroklar değil somut bir örnek verebilmek yanlış anlamayın yani. Daha sonra bizlerin statları bir anda delice aşağılara çekildi önceden moroklar savaş alanlarında daha kolay kesilebiliyordu halbuki. Bu iki değişikliğin sebebi de oyunun orjinalliğe döndürülmesiydi, yanlış alınmıştı bazı değerler onlar düzeltilmişti.  Birşey Yok

Hasılıkelam biz artık gayet orjinale dönmüş, kendi yolumuzdan ilerleyebilecek bir serverız. Nihayetinde yönetimin hedefi doğru stratejilerle oyunda nasıl üstünlük sağlayıp oyundan keyif alınır sorusuna yönelmek olmalıyken; saydığım bazı zaruri hacetlerden ötürü pırlantanın vereceği amansız ekstralar olma yolunda hız kesmeden depara kalkmaya devam ediyor. Elbette pırlanta belirli farklılıklar katmalı ama bu erişim kolaylığı gibisinden olmalı, olmaya devam etmeli. Parası olanın bir miktar parayla olağanüstü üstünlüğü yakalayıp, zorlanmadan yükselmesiyle olmamalı.  Sıkıldım

Umarım konuyu açıklayabilmiş, fikrinizi kazanabilmek lütfuna erişebilmişimdir. Başta yönetim olmak üzere tüm emekçi görevlilerimize ve Feo ahalisine saygılarla...  Çiçeğim

Cvp: Acemi kasap ve en keskin bıçağa direkt ulaşmasıyla alakalı mülahazatlar - Adba - 29-03-2020

(29-03-2020, Saat: 05:14)Pehlivan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, ismim genelde forumda çeşitli sorunsalların altında çokça görülebilir, tanıtayım: Bendeniz serverın sanırım en yaşlı 4. seviyesi Peh. Oyuna 3 yıldır devam ediyorum ve hayli farklı gelişmeler, gelişmemeler, yenilikler vs. görmüşlüğüm bulunuyor. Ancak bugünkü konumuz gerçekten hayrete gebe bir yenilikle alakalı. Bir de yeni başlayanlara hitap ettiği belirtildiği için bu bölüme açtım konuyu.   Wink

Şunu söyleyerek başlayayım; biliyorum yönetim sürekli yenilik yapmanın derdinde; nihai hedef, oyunda "belirli bir nüfus" yakalayıp altına inmemek. Lakin özellikle son yeniliklerle beraber bu, "belirli bir güruh" anlayışına evrilmeye başladı. Anlıyorum serverı ayakta tutmak, şirketteki istihdama yönelik sermayeye sahip olmak gibi mecburiyetler söz konusu. Zaten bunlarla da derdim yok; biz tüm bunları aşalı çok çok uzun zaman oldu. İnanın bir hayli fikir beyan etsem de yönetime karşı en anlayışlı yaklaşmaya çalışan oyunculardan da sayılabilirim. Ama bu politikaların yanlış olduğunun artık anlaşılması gerekiyor, yoksa gerçekten insanların soğuma katsayısı üstel bir şekilde artmaya devam edecek. 

Gelelim artık şu konuya: Acemi setleri adı verilen çılgın item(ler) topluluğu. Bunları kısaca özetlemek gerekirse sizi; belirli pırlantalar verdiğiniz takdirde 14-30-60 günlük -kesenizin ağırlığıyla ters orantılı-, sanıyorum mor setlerden üstte ve TAMAMEN kırmızı setle donatılmaktan altta bir statüye eriştirebilen varlıklar. Geleli yaklaşık 1 hafta oluyor ve yarattığı farkları tanımamız da haftasonuna kısmet oldu birçoğumuzun. Şimdi birkaç madde halinde sorunsallara değinip, linkleri verip konuyu kapatacağım. Oyuncu camiamızdan beklentim sorunların farkına varıp bu konuya destek göstermeleri -yazı ile tekrar, kalp ile ikrar suretinde- olup yönetimden beklentimse doğru mantığı yakalayıp bu sorunu en adaletli şekilde çözmeleridir.

40 lira, 50 pırlanta, 14 gün: https://dwar.gen.tr/artifact_info.php?artikul_id=15012
80 lira, 100 pırlanta, 30 gün: https://dwar.gen.tr/artifact_info.php?artikul_id=15009
160 lira, 200 pırlanta, 60 gün: https://dwar.gen.tr/artifact_info.php?artikul_id=14980

BAZI SORUNLAR BÜTÜNÜ:
  1. -Acemi seti olarak var olan bir nesne başlama tarihi fark etmeksizin herkesin pırlantası olduğu takdirde erişebileceği bir konumda. Biliyorum acemi setleri dediğimiz eskiden süregelen setler aynı mentaliteye sahip fakat onlar oyunda devasa avantajlar yaratmayacak, sadece paranızdan tasarruf sağlayan nesnelerdi.
  2. -Kırmızı baltaların 30 günlükleri 50/50 hasarlı olduğu zaman 30 altına alınabiliyor, 20 pırlanta ekleyip alınan acemi setinin en düşük versiyonu bile baltadan çok çok fazla stat eklemesine rağmen aynı kırılganlıkta. 
  3. -En basit olanının bile sadece sezgiye 220 değer eklemesi söz konusu meselenin barındırdığı sıkıntıları anlıyorsunuzdur sanırım. Kırmızı balta ve yayla da 30 günlüğüne 200'lü statları anca görebilirsiniz üstüne 60 altına mâl olur yanlışım yoksa.
  4. -Kırmızı balta ve yay almış birisinin dahi bloktayken yıkım iksiri içen bir acemi setliden 50 - 50 kritler yiyerek ölmesi işten bile değil. Buna az önce şahitlik etmek üzereydim Allah'tan taş deri içilmişti ve kritlerin bazıları, yerini sersemleten normal vuruşlara bırakabildi. Bunun linkini verip kimseyi rencide etmeyeceğim ancak özetlemek gerekirse arenada ejder ve zbk atmış olmamıza rağmen zorb ve arhaslı iki kişiye yenildik inanın efektler ve iksirler hemen hemen aynı olup salt benim canımda eksiklik vardı. Dostum benim 1 cep kırmızı tomarla şifalamama rağmen 1300 vururken rakipteki bir arkadaş 2800 vurabiliyor kırmızı baltalılara karşı.
Daha gerçekten sıralayabilirim ama lafı artık uzatmaya gerek yok. Biraz fitarihten misaller verip bitiriyorum. Daha önce adalet olsun diye moroklara seviye sınırı getirildi. Çantamda giriş hediyesi olarak 10 tane igu duruyor ve engel olunmasa şu an atşa moroğu alabiliyor olup mağarada üst düzey birisi olabilirdim. Ancak 160 lira veren biri atşaları adeta bir kül örrrrümceği edasıyla kesebilir. Derdim moroklar değil somut bir örnek verebilmek yanlış anlamayın yani. Daha sonra bizlerin statları bir anda delice aşağılara çekildi önceden moroklar savaş alanlarında daha kolay kesilebiliyordu halbuki. Bu iki değişikliğin sebebi de oyunun orjinalliğe döndürülmesiydi, yanlış alınmıştı bazı değerler onlar düzeltilmişti.  Birşey Yok

Hasılıkelam biz artık gayet orjinale dönmüş, kendi yolumuzdan ilerleyebilecek bir serverız. Nihayetinde yönetimin hedefi doğru stratejilerle oyunda nasıl üstünlük sağlayıp oyundan keyif alınır sorusuna yönelmek olmalıyken; saydığım bazı zaruri hacetlerden ötürü pırlantanın vereceği amansız ekstralar olma yolunda hız kesmeden depara kalkmaya devam ediyor. Elbette pırlanta belirli farklılıklar katmalı ama bu erişim kolaylığı gibisinden olmalı, olmaya devam etmeli. Parası olanın bir miktar parayla olağanüstü üstünlüğü yakalayıp, zorlanmadan yükselmesiyle olmamalı.  Sıkıldım

Umarım konuyu açıklayabilmiş, fikrinizi kazanabilmek lütfuna erişebilmişimdir. Başta yönetim olmak üzere tüm emekçi görevlilerimize ve Feo ahalisine saygılarla...  Çiçeğim

Degerli Pehlıvan

Yazdıklarınının tamamını usenmeden okudum ve cogu kısmı anlamamakla beraber bır kac noktaya temas etmek ısterım. Acemı setlerıne gelmeden once cok konular var. Esım Muezza yaklasık 5 gundur bu setı kullanıyor ve ben henuz satın almadım , almadım cunku uzerımde kı devler katılı ıtemlerlerı cok daha daha dayanıklı.. Setlerden zıyade oyun eskısı gıbı degıl. Dengeler cok ama cok degısmıs ve tamamen Pay to wın mantıgı hakım. (oyunun hakkıdır . emek caba vardır ) Savas alanlarında sık sık karsılasıyoruz ve sız ırk olarak zafer kazanamıyorsunuz ve ben o kadar cok uzuluyorum kı .... oyuna basladıgımda yesıl ıtemle magara gorevlerını yapmak ıstedım kımbılır kac kısı bu durumu yasadı ... yesıl ıtemın hakkı var mıydı ? hayır yoktu ... herhangı bır gorevıme ızın verıldı mı ? hayır verılmedı . Cunku oyuna yatırım yapanlar dısında magaraya gelen yoktu , gelenler de ( saygı duyarım oyunun mantıgı budur )  emeklerının karsılıgını almak ıstıyordu. Gel gelelım anlatmak ıstedıgım kısma bu acemı setler kaldırılsa bıle 5 cılt okumus, gızemlı ıtemler almıs , tas basmıs ,carsıdan genıs cantası olan ,levha ıle guclenıp en az 50 morok parası olan kısı set olsa da olmasa da onur alanlarında zafer sansı tanımayacak . Ayrıca acemı setlerın mukemmel krıtık alma ozellıgı vardır . Zamanla anlasılacaktır . Kanaatım bu yondedır. Server da pırlanta kartı satısı vardır. Oyun alternatıfsız bırakmamıstır. Sızınde onur kazanmanızı ıstıyorum , gorev yapmanızı ıstıyorum setler kaldırmak yerıne esıt kısıler aynı alanda savasabılse (kı bu mumkun mudur ) daha adıl olabılecegıne ınanıyorum.  Ayrıca set alan bızım hanlıkta 4 *5 arkadasımız mevcuttur . Sızın ırkta sadece 3 veya  4 kısıde denk geldım. Oyle herkes almadı henuz.. Sızınle aynı fıkıre sahıbım evet herkes onur kasmalı , herkesın hakkı sızı savas alanlarında gormek bızı cok mutlu edıyor. Ama bu acemı setlerının pekte bır sucu yok dıye dusunuyorum. 

Saygılarımla.

Cvp: Acemi kasap ve en keskin bıçağa direkt ulaşmasıyla alakalı mülahazatlar - - DOGU BEY - - 29-03-2020

Elinize sağlık, konuyu çok iyi açıklamışsınız. Ama bu yaptıklarının yanlış olduğunu oyun yönetimi zaten biliyor. Ne hikmetse bu sözde 'Acemi' setlerin haberinin yayınlanmasıyla aynı anda haberler kısmına yorum yapma özelliği de kapatılmış. (yorum yapmaya çalışırken "Bir yorum yazmak için oyuna girmeniz gerekiyor." yazısıyla karşılaşıyorsunuz) Oyun yönetiminin eleştirilerden kaçmadaki başarısını tebrik ediyorum.

Oyun yapısı gereği çok bağımlılık yapıyor ve bırakması bir hayli zor. Oyun yönetimi de bu durumu çok iyi bildiği için pay 2 win yenilikleri rahatlıkla getiriyor. Şöyle bir bakınca böyle bir yeniliğin fazla sayıda oyuncunun oyunu bırakmasıyla sonuçlanacağı görülüyor ama pratikte öyle olmuyor. Bırakan oyuncular olsa bile onların sebep olduğu zarar, bu yeniliklerin sağladığı kazançların yanında bir hiç oluyor. 

Bu setlerle ilgili tek sorun pay 2 win olması değil. Herkesin gizemli, 6. seviye elementli zırhlarla dolaştığı ve mağaralarda bile her dövüş ejder iksiri içen oyuncuların olduğu bu dönemde bir oyuncu zaten bu acemi setlere yapacağı harcamanın çok daha fazlasını yapmak zorunda kalıyor. Adba' nın da dediği gibi pırlanta sertifikası diye bir alternatif var ve oyuna para yatırmak istemeyen biri bu imkanı kullanabilir. Lakin sorun şurada başlıyor; sen bu setlerden birini hatta en uzun süreli olanını almış olsan bile elbet süresi bitecek ve ondan sonra normal zırhlarını takıp bu seti kullanan kişilere karşı savaşacaksın. 5 level olmama ve setim gizemli-elementli (elementli kırmızı silah-kalkan ve yay da var) olmasına rağmen acemi seti kullanan 3 level bir oyuncunun istatistikleri benden daha yüksek. Bendeki zırhlarla 3 level olmuş olsaydım acemi seti kullanan biri beni gözü kapalı kesebilirdi. Yani para yatırıp bu setlerden almış olan oyuncu da olmayan oyuncu da zarar görecek. He kim yarar görecek derseniz tabiki oyun yönetimi. Smile

Bu yeniliklerin devamı büyük ihtimalle çarşıda pırlantayla serador, alkanora, tecrübe zehri gibi şeylerin satışı olacak çünkü orijinal serverda bunlar da var.

Cvp: Acemi kasap ve en keskin bıçağa direkt ulaşmasıyla alakalı mülahazatlar - Pehlivan - 29-03-2020

Okuyup konuya sessiz kalmayan, teşekkür eden ve özellikle yorumla destekleyen sizlere çok teşekkürler.

Sizin de değindiğiniz gibi sorun aslında orjinallik adı altında daha önceden ülkemizde tutunamayan o p2w platforma doğru geçiş süreci. Tabii ki bu konuda hayli sorun mevcut; nitekim yukarıda yazdıklarım da en son ve gerçekten üst raddede sorun getiren örneği vererek bu hususta yönetime yardımcı olmaya yönelik. Eminim öyle olmadığına yine de bir parantez daha açayım. Şunu kimsenin düşünmesini istemem; sadece çıkarlarımı düşünmek gibi bir kafa yapısında değilim. Kendimden de misal verdim daha önceki haliyle kalsaydı ben savaş alanlarında atşa kullanabilirdim istesem ve inanın bu bir kimseyi her girdiği mağarada dahi kazandırmaya kadar götürebilir yeterince mantıklı kullanılırsa. Ancak buna kısıtlama getirilmesi çoğunluk reddetse de kabul edildi ve evde falan da kullanamıyorum sırf adalet olsun diye. Yani özetle adalet geliyor, biz mağdur olmaya razı geliyorsak; böyle kolay erişilebilir ve üst düzey farklar yaratan bir eşyada da muhakkak getirilmeli buna inanıyorum. Ama asla satın alanlar da mağdur pozisyonuna düşmesin biz birçok konuda yaşadık diye kimse yaşasın istemem.

Bu arada setle aman aman tanışamamış olabilirim ancak dediğiniz gibi krite açıksa bile ben tecrübeyle gördüm ki pek krit atamıyorum onu söyleyeyim. Yani bu durumda tek yanına yaklaşabilecekler kemikkıranlar oluyor, biz manevralar krite baya açılıyoruz ekarte bile yaramıyor haliyle.

Bu bir örnekten yola çıkmak olarak düşünülsün isterim. Sizin verdiğiniz tabela vs. örnekler de benzer konular ama bu kadarını onlar bile sağlayamıyor kolayca. Bu gitgide derinleşecek olan bir falez yahut uçurum gibi bir husus. Defalarca söylediğim gibi pırlantanın işlevi üst ama üst düzey farklar yaratmak yerine; üstteki bir konuma daha kolay kavuşturmayı vadetmektir. Yönetim eğer doğru stratejinin hakkını alabileceği bir politika benimserse zaten rekabet ortamı varlığını devam ettirebilir. Haliyle pırlantaya da yatırım olduğu gibi devam edebilir.

Tekrardan teşekkür ve saygılarımla...  Kalp

Cvp: Acemi kasap ve en keskin bıçağa direkt ulaşmasıyla alakalı mülahazatlar - ZEREM DAYI - 29-03-2020

Gayet Acık Konuşulmuş Umarım Oyun Yönetimide Bu Konu Hakkında Gerekli İşlemleri Yapar Diye Düşünüyoruz

Cvp: Acemi kasap ve en keskin bıçağa direkt ulaşmasıyla alakalı mülahazatlar - Ozoni - 29-03-2020

Kesinlikle katılıyorum her dediğine

Cvp: Acemi kasap ve en keskin bıçağa direkt ulaşmasıyla alakalı mülahazatlar - burber - 29-03-2020

Bence de bu tarz sürekli avatarmış pırlantalı setlermiş stil setleriymiş vs getirmek yerine yeni madalyalar instancelere önem verilmesi lazım oyunda. Daha çok emeğe yönelik olursa oyun insanlar zaten mutlu oldukları için oyuna maddi açıdan destek verecektir.

Cvp: Acemi kasap ve en keskin bıçağa direkt ulaşmasıyla alakalı mülahazatlar - Torque - 29-03-2020

Doğru bir açıklama bu açıklamayı yapmasan bile oyuncuların hepsinin bu durumu anlayabilecek kapasitesi vardır diye düşünüyorum fakat bu oyunda bir yenilik gibi algılansa da aslında var olan diğer serverleri takip ediyorlar. Bunlar oyunun aslında var olan şeyler sadece biz yeni gibi algılıyoruz. Şahsi fikrimce setlerin dengelenmesi ve kaldırmaları bu saaten sonra zor olduğundan dolayı ve bu setlerin oyun için güzel bir gelir kaynağı olduğunu düşündüğümden önemli olan bu geliri yönetim ekibinin nasıl değerlendireceğidir.

Cvp: Acemi kasap ve en keskin bıçağa direkt ulaşmasıyla alakalı mülahazatlar - kral20 - 30-03-2020

İstek&önerilerinizi ticket yoluyla iletmeniz gerekmektedir.Forum doğru yer değildir.Foruma yazılan hiçbir konu istek&öneri olarak değerlendirilmez. 
Başlangıç setleri ile alakalı :
XaRToK-(yorum yapmaya çalışırken "Bir yorum yazmak için oyuna girmeniz gerekiyor." yazısıyla karşılaşıyorsunuz) Oyun yönetiminin eleştirilerden kaçmadaki başarısını tebrik ediyorum.

Haberler kısmında oluşan bir hata sebebiyle haberlere yorum yapmada son zamanlarda sıkıntılar vardı ve düzeltildiğini öğrendim.Yorum yapılamadığını bizde farketmiştik sadece bu haber değil onun öncesi ve sonrasındaki haberlerde yorum yapılamıyordu.Eleştiri yapılacaksa bile düzgün yapılması gerektiğini hatırlatarak konuyu kitliyorum.Keyifli oyunlar dileriz.