![]() |
Kapatılan konu: Yapılan düzenlemelerin sonuçları - Baskı Önizleme +- Dragons War Forum (https://dwar.gen.tr/forum) +-- Forum: Diğer (https://dwar.gen.tr/forum/forumdisplay.php?fid=22) +--- Forum: Konu Dışı (https://dwar.gen.tr/forum/forumdisplay.php?fid=24) +--- Konu Başlığı: Kapatılan konu: Yapılan düzenlemelerin sonuçları (/showthread.php?tid=12230) |
Kapatılan konu: Yapılan düzenlemelerin sonuçları - -BeRa- - 17-09-2019 Selam arkadaşlar Yetkililer için; konuda polemik oluşturacak bir söylem bulunmuyor, bu güncellemeyi tartışmanın forumun asıl amacına uygun olduğunu düşünüyoruz. Yöneticilerin yaptıklarını eleştirmemiz, daha iyi bir oyun oynamak istediğimiz içindir. Burada kimse bireysel beklentilere dayanarak taleplerde bulunmuyor, ancak mağdur olduğumuz sorun yaşadığımız konularda bizim oluşmasını istemediğimiz bir polemikten dolayı konuyu kaldırmanız bizim forum kullanımızı kısıtlamak oluyor. Daha ilgili ve dikkatli davranmanızı rica ediyoruz. Yaklaşık olarak bu oyunu 10 yıl gibi bir süredir aktif olarak oynuyorum, işlerimden kalan vakitlerde eğlenmek, stres atmak için bulunduğum bu oyuna son aylarda hiç isteyerek girdiğimi hatırlamıyorum. Eski sunucunun heyecanının burada olmadığını kabul edebiliriz ancak bu kadar da soğutulmamızın sebebini anlamış değilim. Burada anlatmaktan hicap duyacağım olaylar yaşandı, ahlaksızlığın ve terbiyesizliğin en üst seviyelerinden olaylar. Burada beraber oynadığımız her insan tehditlere, küfürlere veya hakaretlere maruz kalıyor. Bu olaylar kapanan türk sunucusunda hiç bir zaman böyle olmamıştı, küfür edenleri savunan kimse olmazdı. Eskiden bu tarz konular her zaman ırk ve hanlık üstü konular olmuştu ve bu sebepten kimse böyle kötü davranışlara cesaret edemezdi. Bu sunucuya eğlenmek, sohbet etmek ve samimi bir ortamda vakit geçirmek için başlamıştık. Eski heyecan kalmadı, büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Bazı düzenlemelerin iyi niyetlerle getirildiğini düşünsek de sonuç olarak kötü bir niyet için kullanılmaya başlandı artık. Son aylarda insan ırkında yaşanan tüm olayları ele aldığımızda bu sorunların temel kaynağının kişilerin küfürler ve hakaretler üzerinden geliştiğini/tırmandığını söyleyebiliriz. Ejderhanın koruyucu sihrinin kapanan türk sunucusunda veya yabancı sunucuda bu kadar korumacı olmadığını çok iyi biliyoruz. Çünkü savaş oyunu oynuyoruz ve ırk içi bazen kötü etkilerin kullanılması gerekiyor. Düşük seviye oyuncuların korunması için getirilen tedbirleri normal karşılayabiliriz ancak seviyeleri arasında fark olmayan veya 1 seviye düşük birine herhangi bir olumsuz etki atılmamasının faturası biz oyunculara kesilmiş durumda. Küfürler, tehditler savuran insanları ciddi sebeplerimiz olmasına rağmen dokunulmaz yapan bu güncelleme insanları bu davranışlara teşvik etmekte. Dün bu olaylardan zarar gören insanların sayısı çok az iken, şimdi neredeyse ırkın yarısı zarar görmekte. Yabancı sunucuda yüksek seviyede bulunan arkadaşlarımız burayı güncellemelerin eksikliği sebebiyle tercih etmiyorken yapılan güncellemeler bu konuda umutlandırdı bizi. Ancak son sihir-saldırı düzenlemesi ile yöneticilerin oyun içerisinde bu denli bir müdahalede bulunması onları tekrar soğuttu. Davet ettiğimiz arkadaşlarımızla eski sunucudaki samimi ortamı yakalamayı hedefliyorken bu sunucuda ahlaksızlığın ve terbiyesizliğin normalleştirilmeye çalışılması bizim bu adımlarımızın gerçekleşmesine engel oldu. Eksikler, buglar veya diğer hatalara rağmen bizler bu oyunu sohbet için oynuyoruz. Ancak bizler bize sayıp söven insanlarla aynı ortamda bulunmaya mecbur bırakılıyoruz. Bu mecburiyet bizi aylardır oyundan soğuttu, yönetimin sihir konusunda “admin gibi korumak” dışında adımlar atmasını önemle rica ediyoruz. Şu ırk içinde savaşları çıkaran kişi sayısı en fazla 5, bırakmıyorsunuz insanların bu kaos ortamından kurtulmasına. Gerçekten hem kendi emeklerinize, hemde bizim bu zamana kadar verdiğimiz emeklere yazık ediyorsunuz. Bu düzenlemenin eskisi gibi orjinal hale getirilmesini bekliyoruz, ayna kırabilmek ve travma atamasak bile saldırı yapabilmemiz gereken sihir bu oyun için olmazsa olmazlardandır. Bizim istediğimizi değil, başkasının istediğini değil. Doğru olanı yapmanızı istiyoruz, huzurlu ve keyifli bir oyun istiyoruz. Ek: Dün açılan konu altından bazı kişilerin bu düzenlemenin "insan ırkını keserek cellat kasılması" için istediğimizi iddia etmesi üzerine açıklama gereği duyuyorum. Cellat kasan arkadaşlarımız talaar ve yapılan baskınlarla cellat kasmış oyuncular ancak konuyu farklı yerlere çekmeye çalışanların niyetlerini de çok iyi biliyoruz. Eğer amaç cellat kasma niyetinde olan insanların, cellat kasmasını engellemek ise aynı ırktan birini kestiğinde cellat tecrübesi alımını yöneticiler kapatabilir ama konu bu değil. Sihir konusunda gelen düzenlemenin ırk içerisindeki küfürleşme olaylarını bir hayli arttırmış ve bu konuda caydırıcı değil teşvik edici bir zemin bulunması sebebiyle bu davranışlar meşrulaştırılmıştır. Bunun kasıtlı olarak yapılmadığını umduğumuz için yönetimin bu düzenlemeyi orjinal haline getirmesini rica ediyoruz. Aksi halde bu kişiler üzerindeki sihirleri silip, ayna-zede-gülle belki de saldırı yaptıktan sonra sihir alarak kendilerine karşılık verilmesi ihtimalini bile ortadan kaldırarak bizleri mağdur etmektedir. Oyunda kaos oluşmasını isteyen çok kişi var, biz asla bu tarz olayların yaşanmasını istemiyoruz ancak küfür, hakaret, tehdit, şantaj, istismar gibi konularda yönetimin duyarlı olmamasının sonuçlarını bundan 3 ay sonra konuşmak geç kalmak olacağı için bugün bu konuyu açıyoruz. Gözardı edilen konunun ciddiyetini anlamanız dileğiyle.. Cvp: Kapatılan konu: Yapılan düzenlemelerin sonuçları - Jokaben - 17-09-2019 (17-09-2019, Saat: 22:02)DR Mundo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selam arkadaşlar İlk konu kapandığı için fazlasıyla üzgünüz umarım bu konu kapatılmaz diyerek başlayalım... Sihir fikri başta insanları koruyacak algısıyla gelmiş olsa da aslında istenileni verememiştir neden diye soracak olursanız aynı kötülük efektleri gibi düşünelim 3 gri gülle taktırıp 24 saat boyunca immune(dokunulmaz) olabiliyorsunuz. Şu anki sistem de aynı böyle oldu hemen bir örnekte verelim atıyorum ben birine ayna attım ve sihir aldım(bunu yapanları da gördük) benim masrafım 1 göz(1.6 altın) iken ayna yemiş oyuncunun masrafı 6 altın veyahut 2 saat oyundan çıkmak oluyor. Ayna yiyen oyuncunun yaşadığı öfkeyi tahmin etmek zor olmamalı tabii ki bu sadece altın masrafınız daha neleri mi var? Söyleyelim bir oyuncu sizi sabaha kadar kışkırtır maksimum 10 gün ban yer sonra onu açtırıp yanınızda sihir ile kesim yapar siz ise hiçbir şey yapamazsınız. Bu insanı üzen bir durum açıkcası ne kadar kastıgının(kötülük,eski nesne) hiçbir önemi olmuyor. Yöneticilerden ricamız oyunu olduğu gibi oynayabilmek ve sihir harici olan boş beleş yorumları engellemek.İsteyen istediği konuyu foruma açabilir buradaki özenle yazılmış konuyu kirletmeye gerek yok. Cvp: Kapatılan konu: Yapılan düzenlemelerin sonuçları - - PARANOYA - - 17-09-2019 Merhabalar başta olayların dışında meselenin iç yüzünü bilmeden savaşmış biri olarak şunları dile getirmek istiyorum; Körü körüne bağlanıp savaşmakla bu oyunun bir amacı olmadığını anlayıp her şeyin iç yüzünü öğrenmeye başladığımda sizlere hak verip safınıza katıldım fakat haksız insanların hem suçlu(küfür,hakaret) hem de güçlü davranmalarına ben de dayanamıyorum. Sihir efektinin bu kadar sık alınması(kötülük oyuncularının bile) bana da saçma geliyor açıkçası. İnsanlar bize sayıp sayıp sihir alırken biz onlara oyunun içinde olan efektleri bile hiçbir şekilde kullanamamamız(zede,gülle,ayna) çok mantıksızdır. Dwar tarihinde böyle bir admin koruması yoktur,olmamıştır. Sizden ricamız oyunun orjinalliğini geri getirmenizdir. Aksi halde oyundan zevk almamız çokta mümkün değil.Ellerine sağlık konu için umarım bir şeylerin düzelmesine ön ayak olur. Cvp: Kapatılan konu: Yapılan düzenlemelerin sonuçları - DeucalioN - 17-09-2019 Aylardır bu sihir alma efektinin yanlışlığından bahsettik fakat bir türlü olmadı umarım bu yazdıklarımız yardımcı olur. Kötülükte olan oyuncular sihir alamaz,sihir her bittiğinde zırt pırt tekrar alınamaz son olarakta böyle habire beleş dağıtılamaz! Oyunu orjinalliğinden yeterince kopardınız zaten yetmez mi İstediğimiz ilk olarak oyunu orjinal haliyle oynamak,ikincisi ise onu bozmak yerine düzeltmeniz.Çok güzel yazı olmuş,ellerine sağlık.
![]() Cvp: Kapatılan konu: Yapılan düzenlemelerin sonuçları - I-ShankS-I - 17-09-2019 Sıhrın kısıtlanması veya 1 haftada bır alınan sekılde kalması lazım Boyle olmaya devam ederse coluk cocuk saysın sovsun ustune sıhrı alsın dalga gecmeye devam etsın sende bısey yapama oyle bak Bu olayın cıddıye alınması lazım yoksa ıyıce cıvısı cıkıyor Cvp: Kapatılan konu: Yapılan düzenlemelerin sonuçları - ISMET - 17-09-2019 İnsanlara 4 aydır küfür edip sihir basıyormuş gibi algı yaratıyorsunuz, konunun altına bir admin benim en son kaç ay önce neyden ceza yediğimi yazabilir benlik bir sıkıntı yok anca insanları kandırırsınız siz. Ben zamanında olayın içinde olanlarla konuyu konuşup özür dileyelim dediğimde bana gelen cevap ''Şu adama 100 ayna at konuyu kapatalım''. Ben sizin hanlığınız, arka bahçeniz olan ittifağınız gibi körü körüne bir şeylere girmem. Zaten 4 ay kendisine karşılık veremeyecek adamı kesip cellatlıkta server 1. olmuştur. BU büyük bir başarıdır kendi karakterınde. 4 aydır en son hangi magmara ayna atmış bunu söyleyen insan ırkı hanlığı? Anca halen belli başlı hanlıklar kendilerine kendi üyelerinin yaptığı gibi gözü kapalı biat edip ellerine ip vermediği için 7-8 level gülleleyip, aynalıyorlar. Hayatınız yalan. He katıldığım bir konu var küfürün cezası direk IP banı olsun, küfür edecek adam gitsin ötede oynasın. Daha önce de bu serverda küfür eden insanlar oldu. Bunları size yazan şahsın annesine küfür eden adam Osmanlı hanlığında diye mi affedildi? O hanlıkta karşı koyabilecek adamlar var diye mi affedildi? Üstüne ittifak oldunuz, siz küfüre karşı insanlar, kendi elemanlarınız küfür edince gözünüzü ne kadar güzel kapatıyorsunuz. Başkaları küfür eder sıkıntı yok, Başkaları bize, bizim ailemize küfür eder sıkıntı yok ama evvela MAFIO küfür ederse tövbe haşa 2368. peygamber olan Infernal hazretlerine ayıp oluyor, aforoz edilmeli oyundan. Garip insanlarsınız çok garip. İyi oyunlar |