Dragons War Forum
Ejder kesimi - Baskı Önizleme

+- Dragons War Forum (https://dwar.gen.tr/forum)
+-- Forum: Diğer (https://dwar.gen.tr/forum/forumdisplay.php?fid=22)
+--- Forum: Konu Dışı (https://dwar.gen.tr/forum/forumdisplay.php?fid=24)
+--- Konu Başlığı: Ejder kesimi (/showthread.php?tid=6286)

Sayfalar: 1 2 3 4

Cvp: Ejder kesimi - - BERK -_kullanılmayan - 16-12-2017

(16-12-2017, Saat: 03:56)RoRoNoA Z Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(16-12-2017, Saat: 03:50)adirakun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: karşıdakine göre sunağın hasar attığının herkes farkındadır zaten doğru bu konuda bir sıkıntı yok boşta kalınca zincir yiyen kişinin ya da yaratığın kendi canına oranla hasar yediğini yeni öğrendim taktik diyorsunuz tamam da soruyorum sunaklar ilk geldiği zamanda direkt olarak yaratığın ya da zincir yiyen kişinin canına oranla vurduğu için hatalı diye değiştirilen ölüm zincirlerinin hatalı olarak görülen özelliğini farklı bir şekilde kullanmaya devam etmeniz taktik midir gerçekten?

Şimdi yaratık boştayken kendi canına oranla hasar yediğini yeni öğreniyorsan bu oyuncuları alakadar eden bir şey değil.Problemi kendinde aramalısın.

bak iyi güzel diyorsun bilgili oyuncular çözmüşler işi diyorsun ama dediğimi güzelce okursan eğer sunaklar ilk geldiği zaman bug olarak nitelendirilen bir olayı farklı bir yolla kullanmaya devam etmişler. burada sence taktik diye mi kullanılmış bunu yapan herkes benden daha aklı başında yaşça büyük insanlar akıl etmişlerdir herhalde geçmişte bu olayın bug olduğunu değiştiğini sadece phadd atarak kulanmaya devam etmenin doğru olmadığını burada bana bir şeyi yeni öğrenmişsin senin hatan diye gelme boşuna 5 10 phaddle zamanında bug olan şey şuan taktik olamaz ayrıca yapılan açıklamadan sonra hala memnun olmadıysan gel oyun içi bir kez daha açıklarım

Cvp: Ejder kesimi - burber - 16-12-2017

(16-12-2017, Saat: 03:59)Zekai Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Daha önce sunak efektlerinden kaynaklı haksız kazançlar oldu ve bu konuda çok bug şikayetleri geldi, çoğunuz hatırlarsınız. Efektin kullanımında şöyle bir kıstas bulunmaktadır eğer efekti atan kişinin canı efekti alan kişinin canından küçükse verdiği zarar efekti atan kişinin canına göre hesaplanır. Ki böyle olması gerekir ki; sizin kendinizden çok yüksek güçteki yaratıklar diğer türlü karşınızda maymun olur. Bu konu ile ilgili çalışma yapıldı fakat teknik sebeplerden dolayı bug tamamen kapatılamadı yada yeni bir bug ortaya çıktı. Bazı oyuncuların bu bugdan faydalanarak haksız kazanç elde ettiklerini hakkında şikayet geldi ki daha önce de bu şikayetler gelmişti fakat konu geçen olayda nasıl bir bug kullanıldığına dair net bir bilgi yoktu. Bu günkü olayda şikayetler tekrarlandı oyuncuların kendilerine morok saldırtarak efekte oluşan bugu kullandıklarını gördük. Biz de gerekli işlemleri yaptık elde edilen haksız kazançlara el konuldu ve bu ve benzer konularda daha önceden de ceza almış oyunculara gerekli cezai işlem uygulandı. Daha önce bu ve benzer konularda ceza almamış oyunculara ise uyarı cezası verildi. Burada bazı arkadaşların bize karşı yapmış oldukları eylem psikoloji eğitimi almış olanlar yada bu konuda meraklı olan kişilerin de bileceği gibi savunma mekanizması olarak gelişen "Bastırma (Unutma)" eylemidir. Normalde bu tarz eylemleri görmezden gelmeye çalışsakda olayın rehaveti nedeniyle bu açıklamaları yapmak zorunda hissediyorum kendimi.

açıklamanız için teşekkürler bu yeterli bir cevap olmuştur herkese iyi geceler

Cvp: Ejder kesimi - - BERK -_kullanılmayan - 16-12-2017

(16-12-2017, Saat: 03:59)Zekai Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Daha önce sunak efektlerinden kaynaklı haksız kazançlar oldu ve bu konuda çok bug şikayetleri geldi, çoğunuz hatırlarsınız. Efektin kullanımında şöyle bir kıstas bulunmaktadır eğer efekti atan kişinin canı efekti alan kişinin canından küçükse verdiği zarar efekti atan kişinin canına göre hesaplanır. Ki böyle olması gerekir ki; sizin kendinizden çok yüksek güçteki yaratıklar diğer türlü karşınızda maymun olur. Bu konu ile ilgili çalışma yapıldı fakat teknik sebeplerden dolayı bug tamamen kapatılamadı yada yeni bir bug ortaya çıktı. Bazı oyuncuların bu bugdan faydalanarak haksız kazanç elde ettiklerini hakkında şikayet geldi ki daha önce de bu şikayetler gelmişti fakat konu geçen olayda nasıl bir bug kullanıldığına dair net bir bilgi yoktu. Bu günkü olayda şikayetler tekrarlandı oyuncuların kendilerine morok saldırtarak efekte oluşan bugu kullandıklarını gördük. Biz de gerekli işlemleri yaptık elde edilen haksız kazançlara el konuldu ve bu ve benzer konularda daha önceden de ceza almış oyunculara gerekli cezai işlem uygulandı. Daha önce bu ve benzer konularda ceza almamış oyunculara ise uyarı cezası verildi. Burada bazı arkadaşların bize karşı yapmış oldukları eylem psikoloji eğitimi almış olanlar yada bu konuda meraklı olan kişilerin de bileceği gibi savunma mekanizması olarak gelişen "Bastırma (Unutma)" eylemidir. Normalde bu tarz eylemleri görmezden gelmeye çalışsakda olayın rehaveti nedeniyle bu açıklamaları yapmak zorunda hissediyorum kendimi.

acıklama için teşekkürler

Cvp: Ejder kesimi - RoRoNoA Z - 16-12-2017

(16-12-2017, Saat: 03:51)burber Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(16-12-2017, Saat: 03:50)adirakun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: karşıdakine göre sunağın hasar attığının herkes farkındadır zaten doğru bu konuda bir sıkıntı yok boşta kalınca zincir yiyen kişinin ya da yaratığın kendi canına oranla hasar yediğini yeni öğrendim taktik diyorsunuz tamam da soruyorum sunaklar ilk geldiği zamanda direkt olarak yaratığın ya da zincir yiyen kişinin canına oranla vurduğu için hatalı diye değiştirilen ölüm zincirlerinin hatalı olarak görülen özelliğini farklı bir şekilde kullanmaya devam etmeniz taktik midir gerçekten?

++++++++++

(16-12-2017, Saat: 03:46)RoRoNoA Z Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aladeya kasıyorum banane dersen yine farklı yola gidiyor.Haksızlık var diye forumu açmadınmı.Sorduğum soruyu anlamıyorsun.
Diyorum ki 
ÖLÜLERİN ZİNCİR HASARI UZUN ZAMANDIR BÖYLE.NEDEN HAYRANLAR GELDİKTEN SONRA FORUM AÇILIP ŞİKAYET EDİLİYOR
Ticket atıcaktıyla olmaz madem sıkıntı var herkes faydalanıyor haksızlığa gelemiyorum diyorsun atıcaktınız.Oyunda herkes kullanırken neden bu oyuncular banlanıyor

bak kardeşim anlatamıyorum galiba , sizde de ölü sunaklı oyuncular var bizde de var bu karşılıklı kullanılan bir durum , ama sizin oyuncularınız buna ekstra olarak HAYRAN yaptı, MAGİŞİ KESTİ ve hayran yaparken 3 levellik phadd paraları harcadılar sadece. bu süre bekleme işini sizin ırkta yapıyor insan ırkı da yapıyor az hasar vuran taraf ben bunu kastım niye böyle bir şey var diye söylemeli bana ne de ben ticket atıcam attığımız ticketlar 10 gün de cevaplanıyor zaten ayrıca destek sistemi kapalı olmasa biz zaten ticket atacaktık destek sistemi kapalı olduğu için foruma yazdım. Aledaya can vermese sen mi yazarsın desteğe ben mi elbette ben çünkü ben kasmışım onu sen değil seni ilgilendirmez beni ilgilendirir.

Yani demek istiyorsun ki savaşta kullanıyorlarsa problem yok hayrana gelince bug,
Hayrana gelirken 3 levellik phadlar harcanmadı yaratık avcılarını 3 k yapmanın ne kadar zor olduğunu seninde bilmen gerekiyor.
Son olarak aladeya can vermiyorsa veya oyunda başka bi problem varsa ben haksızlık olmasın diye herkesi desteklerim ilk adımıda atarım.Her oyuncunun kullandığı zincir uygulamasının şimdi bug olması şaşırtıcı.Oyunu bırakmamızı istiyorlarsa hep birlikte bırakırız ama bu çözüm değil.İnşallah böyle bi son olmaz

Cvp: Ejder kesimi - burber - 16-12-2017

(16-12-2017, Saat: 04:05)RoRoNoA Z Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(16-12-2017, Saat: 03:51)burber Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ++++++++++

bak kardeşim anlatamıyorum galiba , sizde de ölü sunaklı oyuncular var bizde de var bu karşılıklı kullanılan bir durum , ama sizin oyuncularınız buna ekstra olarak HAYRAN yaptı, MAGİŞİ KESTİ ve hayran yaparken 3 levellik phadd paraları harcadılar sadece. bu süre bekleme işini sizin ırkta yapıyor insan ırkı da yapıyor az hasar vuran taraf ben bunu kastım niye böyle bir şey var diye söylemeli bana ne de ben ticket atıcam attığımız ticketlar 10 gün de cevaplanıyor zaten ayrıca destek sistemi kapalı olmasa biz zaten ticket atacaktık destek sistemi kapalı olduğu için foruma yazdım. Aledaya can vermese sen mi yazarsın desteğe ben mi elbette ben çünkü ben kasmışım onu sen değil seni ilgilendirmez beni ilgilendirir.

Yani demek istiyorsun ki savaşta kullanıyorlarsa problem yok hayrana gelince bug,
Hayrana gelirken 3 levellik phadlar harcanmadı yaratık avcılarını 3 k yapmanın ne kadar zor olduğunu seninde bilmen gerekiyor.
Son olarak aladeya can vermiyorsa veya oyunda başka bi problem varsa ben haksızlık olmasın diye herkesi desteklerim ilk adımıda atarım.Her oyuncunun kullandığı zincir uygulamasının şimdi bug olması şaşırtıcı.Oyunu bırakmamızı istiyorlarsa hep birlikte bırakırız ama bu çözüm değil.İnşallah böyle bi son olmaz

dostum savaşlarda 2tarafta da bug var
hayrana gelinceye kadar derken haberin olsun magişi de öyle kestiler istersen sor  Big Grin
herkesi desteklerim demişsin ben desteklemem demedim ama ben gidipte tek başıma söylemem açılır konu ben de katılıyorum derim en yakın arkadaşlarımdan adirakunun hayran ve bedavaya yapmadı kendisi hayranı kullanamadığı savaşlar da onun da canı sıkılıyor haliyle bizim de.

Cvp: Ejder kesimi - Zekai - 16-12-2017

Tabii bu işi şöyle de karikatürize edebiliriz. Arada gülmek de lazım tabii böyle durumlarda. Hep ciddi olmamız beklenmesin. Karikatürlerden sahneler şu şekilde.

-- Ne admini Bug bey, bu yaratık böyle kesiliyor başka nasıl kesilir ki, bize büyüklerimiz böyle öğretti.
-- Kaç kaç kaç kaç admin geldi alt-f4 yapın.
-- Abi hanlığı araştırıyorlarmış çıkın hanlıktan.
-- Kedi uzanamadığı çiğere mundar demiş, onlar da bulup kullansaymış bug. Bug kullanımını da biz mi öğreteceğiz.
-- Dur şu hayranı da yapayım da öyle banlasınlar ondan sonra bu hayranı da yapamadım demem.
-- Hatalı yazmasalarmış ben kabul etmem benim işime ne geliyorsa onu anlarım ben.
-- Beyler şimdi ben foruma yazmayım kendiniz yazmış gibi yazın yazdıklarımı.
-- Hanlık toplanın forumda tek kale maç var bu işten yırmak için admine yüklenecez hepimiz. Pirim yapmak lazım.

Cvp: Ejder kesimi - Harley Quinn - 16-12-2017

(16-12-2017, Saat: 05:33)Zekai Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tabii bu işi şöyle de karikatürize edebiliriz. Arada gülmek de lazım tabii böyle durumlarda. Hep ciddi olmamız beklenmesin. Karikatürlerden sahneler şu şekilde.

-- Ne admini Bug bey, bu yaratık böyle kesiliyor başka nasıl kesilir ki, bize büyüklerimiz böyle öğretti.
-- Kaç kaç kaç kaç admin geldi alt-f4 yapın.
-- Abi hanlığı araştırıyorlarmış çıkın hanlıktan.
-- Kedi uzanamadığı çiğere mundar demiş, onlar da bulup kullansaymış bug. Bug kullanımını da biz mi öğreteceğiz.
-- Dur şu hayranı da yapayım da öyle banlasınlar ondan sonra bu hayranı da yapamadım demem.
-- Hatalı yazmasalarmış ben kabul etmem benim işime ne geliyorsa onu anlarım ben.
-- Beyler şimdi ben foruma yazmayım kendiniz yazmış gibi yazın yazdıklarımı.
-- Hanlık toplanın forumda tek kale maç var bu işten yırmak için admine yüklenecez hepimiz. Pirim yapmak lazım.

Karikatür bey siz beni bu adminlerle güldürdünüz Allah'ta sizi güldürsün Big Grin

Cvp: Ejder kesimi - RoRoNoA Z - 16-12-2017

Ekin den elçiye zeval olmaz

9 Eylül 1947’de Amerika’da Mark II adı verilen askeri bir bilgisayar durup dururken bozulur. Mark II, bir oda büyüklüğünde, birçok elektronik parçadan oluşan ve amacı sadece matematik işlemleri yapmak için tasarlanmış bir bilgisayardır. Uzun araştırmalar sonunda teknisyenler sonunda bozukluğun sebebini bulur. Devreler arsında sıkışıp kalan, kendisi ile devreleri de kömüre döndüren bir böcek. Böcek alınıp gerekli tadilat yapılınca Mark II sorunsuz çalışmaya başlar. Mark II den sorumlu asker Grece Murray Hopper, bilgisayarın günlük raporunu tuttuğu defter böceği yapıştırarak “First actual case of bug being found” (Böceğin ilk vaası bulunmuştur.) Bug ismi buradan gelir

Kısaca bir genel kültür bilgisi aktarayım dedim.

Bug’lar donanım kaynaklı ve yazılım kaynaklı olmak üzere 2 ye ayrılır. Donanım kaynaklı olan bug’lar güncelleme veya ürün değiştirilerek çözülür.

Yazılımdan kaynaklı bug’lar yazılımın üretlldiği sırada yazılımcılar tarafından gözden kaçırılması veya yazılımcının eksik işlem yapmasından kaynaklanır. Bu süreçte programda donma veya yanlış işlem yapma gibi hatalar meydana gelir. Böyle durumlarda yazılımcının güncelleme yapması ile hata çözümlenir.

Şimdi gelelim bizim konuya. Bu bug’dur demekle bug olmaz. Karşında bir yaratık veya bir karakter var ve ölüler efekti olan zinciri atıyor. Zincirin doğası gereği efekti yiyen kişi veya yaratıktan doğası gereği hp eksilmesi olacaktır. Bu efekt ilk geldiğinde hatalı dediler ve güncelleme yaptılar. Bu güncelleme ile efekt düzeltilme gerekiyor. Zinciri attıktan sonra kişi veya yaratığın karşısında bir karakter yoksa bu efekt çalışması gerektiğinden bir noktayı baz alması gerekmektedir. Bu baz alması gereken noktada yazılım sırasında belirtilmektedir. Yazılım kendi kafasından bir referans noktası alamaz. Bu noktada bunun bir hata olduğu öne sürülemez. Burada savaşlar da herkesin kullandığı ve SexeS arkadaşımızın belirttiği konu gündeme geliyor ve şu an neredeyse bu efektti atan ve yiyen bütün oyuncuların ban yemesi gerekmektedir. Tabikii böyle bir şey olmayacağı için sadece aslında olayın bir hata olmadığı yazılımın çalışması gerektiği gibi çalıştığı görülmektedir. Bunun neden bug denildiğini ben cidden anlamıyorum ve artık anlamaya da çalışmıyorum.

Sevgili Burber Arkadaşım korkundan magişin kapısnın önünden geçemezsin ama magiş kesen kişilere laf atmayı pek bi güzel becerirsin. Keşke biz keserken geleydin sana anlataydık nasıl kestiğimizi magiş te senin anlattığın olay gerçekleşme imkanı yoktur. Magişi yer altı zehirleri ile 1-1.5 saate kesiyoruz ve sen bilmezsin ama 2-2.5 saat ailemizden işimizden gücümüzden fedakarlık yaparak bütün kaleyi kesiyoruz. Yaratık hayranı almışız almamışız çok önemli değil 11 lvl açılınca daha da kolay alınır bizim yaptığımız bug olmadığından kestik. Yönetim bug diyorsa bug dur emir demiri keser bu saaten sonra bir anlam ifade etmiyor. Yukarıda anlatmaya çalıştım doğrudur yanlıştır. Bilgisayar yazılımı yorum ile yürütülemez. Bir dil vardır ve tektir. Yaratık boşta ise bir referans noktası belirtirisin belirtmemişsen çalışmaz veya hatalı çalışır yaratık tan veya karakterden azalma olmasa o zaman bug olur.

Sevgili Asin Arkadaşım aylarca hızlandırma programları ile ilgili sayısız ticket attım. Savaşta taş derinin verdiği düz vuruşta 1-2 sn baymada adamın nasıl blok açıp 2 kere vurduğu ve nasıl blok kapattığını vb gibi konuları defalarca yazdım sonuç 1.5 yıllık oyunda son 1.5 ay kullananlar ceza aldı onu kullananların onurları düştü mü veya onların kazandırdıkları savaşlarda sizlerin veya bizlerin onurları düştü mü. Konuşuyorsun ama anlamı olmadan konuşuyorsun. Bence düşmesi lazım sen malum arkadaşların sayesinde kazandığın savaşların onurlarını alsalar ne diyeceksin merak ediyorum. Bence herkesten alınmalı nasıl yapacaklar olmayan hataya bug diyenler ona da bir kılıf uydururlar.

1.5 ay öncesinde kimler kullandı kimler kullanmadı bilemem ama şunu biliyorum Kabus un kullanmaya başlaması 1 ay 3 gün ban yediği tarihten öncesi ki kendisi bizim şikayetlerimizden böyle bir program olduğunu öğrendi ve kendisine de kullanmaması gerektiği ilettim. Kendisine sorup teyit edersin. Peki oyun başından beri kullananlar haksız onur kasanlar.

Bu oyun magron – insan diye değil bizim bir olmamız ile oynanıyor. Ben olmazsam sen ne işe yararsın sen olmazsam ben ne işe yararım. Yaratık Avcıları hayran madalyonu bugün olmasa yarin olacak ama bu bir bug değildir. Amerika’yı yeniden keşfetmiş gibi sevinmemin anlamı yok.

Saygılar sunuyorum sevenlerim ve sevmediklerim sizlerle oynamak bir zevkti. Hayatınızdaki her platforma da başarılı olmanız dileği ile….. Sağlıcakla Kalın.

Forumda diğer oyuncuların ağzından post atamazsınız. Oyuncu atabilecek durumda olsa zaten atmasına izin verilirdi. Bir sebepten engellenmiş yada forum yasağı almıştır oyuncu ki zaten post atamıyordur.

Bunun dışında wiki bilgileri için de teşekkür ederiz. Bu iş wiki'den okunulacak bir yazı ile yapılacak bir yorumla olacak iş değil.

Hile programı ile ilgili bize gelen şikayetler şu şekildeydi bayma hilesi kullanıyorlar. Biz de dedik ki böyle bir program mevcut olamaz bayma şansını değiştiren böyle bir yazılımın mümkün değildir. Ki bunun da hâla arkasındayız. Speed programı kullandıklarına dair şikayetler geliyordu buna ise böyle bir şey yok diye hiç bir zaman yanıt vermedik. Bu konuda elimizde kanıt niteliği taşıyabilecek bir durum yoktu çünkü inceleme yapılacak kontrol sağlanacak dedik. Gerekli tespit sistemini de hazırladık tabii gördük ki oyuncuların şikayet ettiği kişilerden çok şikayet edenler kullanıyormuş bu harici programı. Tabii itirazlar şunlar bunlar ama bu programın harici bir program olduğunu hiç bir durum çürütemez.

Gelelim sunak olaylarına. Alt yapıda sunakları koymamız için eksiklikler vardı eksikliklerin bir kısmını tamamladık ve koyduk. Bu konuda da açtığımız başlıkta sunak konusunda hatalar olabileceğini ve bu sistemi sonradan getirdiğimiz için olması gerektiğinden daha farklı olabileceğini ileride program yaşanırsa gerekli düzeltmeler yapabileceğimizi açıkladık.  Sonradan burada ceza alan oyuncuların da aslında bildiği ve hatta aralarından arkadaşların bize bug bildirimi yaptığı problemler oldu ve bu konu abuse edilmeye başlandı. Hatta forumlarda bile bu konuda başlıklar açıldı. Bu efekler karşı tarafın canına göre hesaplandığı zaman yüksek canlı normalde kesilmesi çok zor olan yaratıkların kolayca kesilebilmesine sebep oluyordu. Ki durumun böyle olmaması gerekiyordu çünkü eski ve deneyimli oyuncuların hepsi bu efektlerin nasıl çalışması gerektiğini çok iyi bilir 50k canı olan bir yaratığın canı bu efekt kullanarak 100 dakikada yarıya inmez. Ingilizce ve Rusca açıklamalarda da net bir şekilde bu yazmakta. Hatta hatırlayanlar vardır İngilizce ve Ruscasını foruma yazdım ve çevirideki bir tek kelimede geçen hatayı düzelttim. Bunun bu şekilde kullanımının doğru olmadığını ve haksız kazanç sağlandığı için bu sistemin düzeltilmesi gerektiğini bildirdim. Bu mevzudan sonra hatırlayanlar olacaktır gene bu düzeltmeyi yaparken diğer efektler iksir ve tomarlar da etkilendi. Gene aynı şekilde forumda ayaklanma çıktı gene bu hata düzeltildi ve sadece bu sunak efektlerinde geçerli olacak şekilde düşük olan can değerini baz alacak seviyede işlem yapılması sağlandı. Tabii hata bitti mi bitmedi karşı taraf kontrolü yapıdığı için oyuncular bu eylemi abuse etmeye başladılar. Aaa dediler efekti alan yaratığın karşısında bir yaratık yoksa kendi canına göre zarar veriyor hemen bunu kullanalım ve napalım karşımıza bir sürü morok atarak yaratığın karşısına oyuncu almayalım. Bu bug da gene bu ceza alan oyuncuların arasındaki arkadaşlar tarafından bize bildirilmişti aslında 2 ay önce fakat koddaki bugu düzelten (Evet burada kodda bug var yani arkadaşlar wiki bilgisiyle yok efekte bug olmaz vs yazmışlar efektin çalışmasını sağlayan bir kod var orada ve bu efekteki bug oluyor) arkadaşa bildirmeme rağmen aradaki yanlış anlaşılma nedeniyle hatanın kapatıldığı düşünüldü. Bundan kısa bir süre önce de bu arkadaşların bug ile ejder kestiklerine dair şikayetler gelmeye başladı fakat biz bu olayın neden olduğuna dair net bir sebep bulamadık. Bu gün gene arkadaşlar bug abuse etmeye başladılar ve bütün oyuncular ayaklandı biz de sorunun neden kaynaklı olduğunu bu arkadaşlar karşıya morok atmaya başladıklarında anladık. Bu konuda adı geçen arkadaşların da aslında bunun bug olduğunu açık bir şekilde biliyor. Bir kısmı hayranları silindikten sonra rahatsız oldu bir kısmı bize saldırmak için zaten bir bahane ararken bu bahaneyi hazır bulup kaçırmamak için firsat buldu. Bir kısmı o niye şu kadar ceza yedi ben bu kadar yedim diye rahatsız oldu bir kısmı kendi cümlelerine kendileri inandı ve bunun bug olmadığını düşünmeye başladılar.

Yani olay böyle böyle uzun uzadı yazınca farklı bir şey olduğunu düşünüyorlar. Ben de saat 12'den beri 5 saatimi diğer yapmış oldukları bugu suç bastırmak için savunanlara harcamışken gene aradan bir yarım saatimi de bu yazıyı yazmaya harcayım bari yattı balık yan gider dedim ve yazdım. Ama anlamayana davul zurna az, anlayana sivri sinek saz.

Biraz da teknik bilgi vereyim "effect" (efekt burada bizim ölüm zincirimiz), "source" (kaynak yani burada bu efektin oluşmasını sağlayan kaynak kişi oluyor), "target" (hedef burada bu olumsuz efekti yiyen kişi oluyor). "opponent" (karşı taraf efekti yiyen kişinin o anda karşısında bulunan oyuncu). 

Şimdi arkadaşlar illa diyor ya bug nedir, neden bugdur diye sorup duruyorlar ya... "effect" verdiği zarar hesaplanırken "source" ile "target"in canları karşılaştırıyor eğer "source"un canı küçükse  "effect"in verdiği zarar "source"ye göre hesaplanıyor. Burada ise "source" yerine "opponent" yazılarak bir bug oluşturulmuş yani aslında amaçlanının dışında bir kod işleyişi oluşturulmuş ki burada "source" yerine "opponent" seçimi ilk bakıldığında doğru gibi gözükmektedir fakat hatalıdır. Çünkü "effect" atıldığı zaman "target" karşısındaki kişi yani "opponent" "source"dür ve işleyiş doğru gitmektedir. Fakat "target"in karşısındaki değiştiğinde "effect"e etki eden oranlar hatalı bir şekilde değişmektedir. Yada "opponent" "null" (yani hiç kimse) olduğunda bu oranlar "target"in kendi canına göre hesaplanmaktadır.

Google'da bu konuyla ilgili de bir wiki bulursa arkadaşlar da buraya oradan kopyala yapıştır yaparak üzerine yorum ekleyebilirler. Eğer bulamıyorlarsa algoritma öğrenmeleri için https://code.org/ sitesi üzerinden ücretsiz 4 yaş ve üstü dersler bulunmakta. Eğitmen hesabım olmasına rağmen oradaki bir çok quest'i zevk alarak ben de yapmaktayım. Tavsiye ederim.